torstai 20. joulukuuta 2012

Kalajoen kaupunginvaltuuston kokous 18.12.2012
Kalajoen kaupunginvaltuuston kokous 18.12.2012 oli poikkeuksellinen, sillä se oli yhdistettyjen kuntien kunnanvaltuustojen viimeinen kokous. Isossa valtuustossa oon ollut peräti 56 valtuutettua. Ensi vuonna palataan 35 valtuutetun valtuustoon. Valtuustossa käsiteltiin ensi vuoden talous-ja menoarvio. Käytin valtuustossa seuraavan puheenvuoron, mutta se ei ylittänyt paikallislehden uutiskynnystä. Ei voi välttyä vaikutelmalta, että lehden ja Keskipohjanmaa-konserinin boikotissa.
Budjettipuheeni Kalajoen valtuustossa 18.12.2012
Valtuuston kokous kesti neljä ja puoli tuntia. Paikallislehden uutisessa on kuitenkin selostettu joitakin puheenvuoroja, mutta ei Erkki Ahon puheenvuoroa. Lehtiuutisessa on kuva, joka paljastaa, mitä valtuutettu tekee valtuuston ja muissakin kokouksissa. Mielestäni menettely ei ole sopivaa valtuutetun toimintaa.
Oman valtuustopuheeni aikana keskustan ”henkinen johtaja” huuteli minulle: ”Kuinka kauan sinä meinaat puhua?” Tämä henkilö on MTK:n Keski-Pohjanmaan piirin toiminnanjohtaja Jouni Jyrinki.

Keskipohjanmaan-konsernin lehdet ja samalla kaikki tiedotusvälineet ovat tehokkaasti vaienneet valtuustoaloitteesta alkoholin haittojen vähentämiseksi koskevan ja aloitteen käsittelyn analysoinnista. Minä oli ainoa, joka 56 valtuutetusta oli viitsinyt perehtyä asiaan syvällisemmin. Äänestämään he kuitenkin pystyivät. Kysymys on tästä asiasta

Valtuustoaloite alkoholihaittojen vähentämiseksi

selvityspyyntö aluehallintovirastolle

Äänestystulos asiassa oli 24-22 kaupunginhallituksen esityksen puolesta, että viina virratkoon jääkiekko-otteluissa ja muissakin kaupungin tapahtumissa.Jääkiekko on Kalajoelle ja kalajokiselle erittäin merkittävä urheilumuoto. Mielestäni alkoholimyynnin sijasta Kalajoen kaupungin tulisi tukea jääkiekon junioritoimintaa 10 000 euron summalla vuosittain sekä ykkösjoukkuetta siten, että joukkueen kilpailumatkat maksettaisiin Kalajoen kaupungin kassasta. Siis matka- ja mahdolliset yöpymiskulut tiettyyn rajaan saakka. Ruokalut maksakoon joukkue itse.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti