maanantai 9. toukokuuta 2022

MA 09.05.2022 Sodan 75. päivä

 

Vladimir Putin 


Putin syytti länsimaita Ukrainan sodasta – IL seuraa sotaa

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/fac86480-df24-41b8-be6c-6ab6ff6476e4

Venäjä juhlii tänään voitonpäivää, jossa muistetaan Neuvostoliiton voittoa natsi-Saksaa vastaan toisessa maailmansodassa.

  • Venäjän presidentti Vladimir Putin väitti puheessaan hyökkäyksen Ukrainaan olleen ”väistämätön” lännen uhan takia.

  • Ukrainan presidentti Zelenskyi sanoi, ettei Ukraina anna Venäjän omia kunniaa toisen maailmansodan voitosta itselleen.


Zelenskyi palkitsi Ukrainan kuuluisimman koiran

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/96a0e20f-78ab-4cdb-8f0c-50d9b7706200

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on palkinnut maan kuuluisimman koiran Patronin omistautumisestaan maansa hyväksi, uutisoi CNN.

Zelenskyi antoi Patronille ja sen omistajalle Myhailo Ilieville valtion palkinnon sunnuntaina järjestetyssä tapaamisessa Kanadan pääministerin Justin Trudeaun kanssa. Tšernihivin miinanraivausryhmä, jossa Patron palvelee, on hyödyntänyt työssään kanadalaista teknologiaa.


Tällainen on tunnelma Kiovassa voitonpäivän alla – Yuriilta rajua puhetta Putinin kauhusta

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/1442cc78-3a94-464c-8aa7-3838d716ccc2

Venäjä viettää toisen maailmansodan voitonpäivää maanantaina 9. toukokuuta.

  • Päivää on pidetty eräänlaisena mahdollisena käännekohtana Ukrainan sodassa.

  • Kiovalaiset kertovat Iltalehdelle uskovansa provokaatioihin ja ilmaiskuihin, mutta Venäjän hyökkäyskykyä kohtaan he ovat epäileväisiä.


Kolumni: Ukrainan sotaa ei käydä vain asein

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/5dd85a53-37f9-4d61-9286-b1ea53a59af1

Ukrainan edelleenkin käsittämättömältä tuntuva sota siviilien murhine ja raiskaamisineen on saavuttanut hämmästyttävät mittasuhteet maailmanlaajuisesti. Vaikka kyse ei ole kolmannesta maailmansodasta, vaikutukset ulottuvat kaikille mantereille tavalla tai toisella.


Asiantuntija: Ukraina pakottamassa Venäjän puolustuskannalle

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/3e5dceb5-0441-4955-8c01-0b906d14cf34

IL-TV:n studiolähetyksessä käsiteltiin Venäjän voitonpäivää ja Ukrainan sodan tilannetta.


Kertooko Putin vielä tänään jotain, mitä ei sanottu puheessa? Erikoistoimittaja Arja Paananen arvioi voiton­päivän paraatin tapahtumia

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008802231.html

Maailma kuuntelee korva tarkkana Venäjän presidentin puhetta ja arvioi silmä kovana Putinin ja hänen lähipiirinsä terveydentilaa. IS seuraa tapahtumia hetki hetkeltä. Studiossa vieraana kenraalimajuri evp. Pekka Toveri.


Mihin katosi Valeri Gerasimov? Haavoittuneeksi huhuttu Venäjän asevoimien komentaja puuttui voitonpäivän paraatista

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008802952.html

Aiempina vuosina voitonpäivän juhlallisuuksissa esiintynyt Venäjän asevoimien komentaja Valeri Gerasimov ei näyttänyt olevan paikalla tänä vuonna.


Kommentti: Punaisella torilla marssivat veren tahrimat joukot

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008803095.html

Putinin yllätyksetön voitonpäivän puhe heijasteli avointa kaipuuta takaisin Neuvostoliittoon, kirjoittaa erikoistoimittaja Jouko Juonala.


Elena, 52, kuvailee venäläis­miehityksen kauhuja – sotilaat varastivat jopa alus­vaatteet

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008802181.html

Elena, 52, joutui pelkäämään henkensä puolesta kaksi kuukautta lastentarhan kellarissa venäläisten miehittämässä Iziumin kaupungissa Itä-Ukrainassa.


Zelenskyi: Ukrainalaiskoulun pommituksessa kuoli 60 ihmistä – ”Venäjä on unohtanut kaiken, mikä oli tärkeää toisen maailmansodan voittajille”

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008802269.html


Tämä viikko voi huipentua Suomen Nato-hakemukseen – nämä ovat ratkaisevat päivä­määrät

https://www.is.fi/politiikka/art-2000008801558.html

Tasavallan presidentin Sauli Niinistön odotetaan kertovan kantansa Suomen Nato-jäsenyyteen torstaina.


Lentopommi osui kouluun Luhanskissa – kymmenien pelätään kuolleen

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008801943.html

Koulussa oli noin 90 ihmistä, kun siihen osui lauantaina lentopommi.



Mistä on kyse ”russismissa” eli venäläisessä fasismissa? Uusi käsite voi löytyä pian oppi­kirjoista

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008799217.html

Vladimir Putinin ajamalle venäläisen maailman ideologialle on lanseerattu Ukrainan sodan myötä aivan oma sanansa, jolle ei ole vielä vakiintunutta suomalaista käännöstä.


Tämän vuoksi Nato haluaa Suomen

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008791353.html

Naton ovi on auki, mutta miksi Naton pitäisi huolia Suomi? HS selvitti, miksi Suomi kiinnostaa Natoa.


Suomen Nato-päätös on loppu­suoralla: näin historiallinen kevät on edennyt

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008797163.html

Presidentti Niinistön odotetaan kertovan oman Nato-kantansa viimeistään 12. toukokuuta. Sen jälkeen jäljellä on enää loppusuora Suomen Nato-prosessissa.


Ria Novosti: Venäjä pyrkii liittämään valloittamansa Hersonin alueen Venäjään, väittää alueen johtoon kuuluva apulais­päällikkö

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008798473.html


Putin ei julistanut sotaa voiton­päivän puheessaan, väitti uhan Venäjälle kasvavan ”päivä päivältä”

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008802505.html

Moskovan sotilasparaatiin ottaa osaa 11 000 sotilasta, pitkälle toista sataa erilaista sotilasajoneuvoa sekä vajaat 80 lentokonetta tai taisteluhelikopteria.

VENÄJÄN presidentti Vladimir Putin piti puheen, jonka odotettiin tarjoavan vihjeitä siitä, miten sota Ukrainassa jatkuu. HS seurasi paraatin tapahtumia ja Putinin puhetta hetki hetkeltä. Seurannan voit lukea jutun lopusta.

Tänä vuonna mukana oli vähemmän sotilaskalustoa kuin vuosi sitten, sillä Ukrainan-suunnalla kalustolle ja miehille juuri nyt muuta käyttöä.


Britannian puolustusministeri uskoo Ukrainan armeijan voittoon

https://yle.fi/uutiset/3-12314941

Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin mukaan Ukraina ei aio luovuttaa. Zelenskyi nosti esiin voiton natseista toisessa maailmansodassa tänään, kun Moskovassa juhlitaan natsi-Saksasta saavutettua voittoa mittavalla sotilasparaatilla.

  • YK:n pääsihteeri Antonio Guterres kertoo olevansa tyrmistynyt Bilohorivkan kouluiskusta. Ukrainan mukaan noin 60 Bilohorivkan koululta suojaa hakenutta ihmistä kuoli lauantaina pommituksessa.

  • Yhteensä yli 5,5 miljoonaa ukrainalaista on paennut sotaa naapurimaihin, kertoo YK. Ukrainan rajaviranomaisen mukaan yli miljoona ukrainalaista olisi palannut takaisin viime kuussa.


Putin suolsi puheessaan tutuksi tullutta propagandaansa, sotaa hän ei pelätysti julistanut – Venäjä juhlisti voitonpäivää paraatilla Moskovassa

https://yle.fi/uutiset/3-12436731

Paraati sujui odotetusti, Putinin puhe jäi vaisuiksi

Venäjän voitonpäivän paraatille oli latautunut paljon odotuksia.

Länsitiedustelu oli ennakoinut, että Venäjän presidentti Vladimir Putin voisi julistaa sodan Ukrainalle. Toiset taas arvioivat, että hän julistaisi Venäjän voittaneen Ukrainan.

Lopulta mitään dramaattista ei tapahtunut. Putin toisti puheesaan tuttua propagandaansa Ukrainan sodasta, mutta kokonaisuus jäi vaisuksi.


Venäjän voitonpäivän paraati ja Putinin puhe olivat poikkeuksellinen lyhyitä – ylilento peruttiin sään vuoksi, vaikka taivas oli paikoin sinisen selkeä

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/venajan-voitonpaivan-paraati-ja-putinin-puhe-olivat-poikkeuksellinen-lyhyita-ylilento-peruttiin-saan-vuoksi-vaikka-taivas-oli-paikoin-sinisen-selkea/8422386#gs.zyxuq2

Eri puolilla Venäjää vietetään tänään voitonpäivää. Suurimmat juhlallisuudet ovat maan pääkaupungissa Moskovassa.

Suurin ja näyttävin osa voitonpäivää on perinteisesti sotilasparaati, jossa kuultiin aiemmin presidentti Vladimir Putinin puhe. Paraatiin kuuluu perinteisesti myös venäläisen sotakaluston esittely ja ylilento.

Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov kertoi, että paraatin ylilento on peruttu pilvisen sään vuoksi. Suorassa lähetyksessä säätila ei kuitenkaan näytä kovin poikkeukselliselta ja Venäjän liput heiluvat sinistä taivasta vasten.

Jonkinlainen imagohaitta sekin. Tämän vuoden paraati vaikutti jotenkin lyhyemmältäkuin aiempina vuosina. Myös Putinin puhe kesti vain noin 11 minuuttia, sanoo Kotimaa & maailma -toimituksen päällikkö Mirja Kivimäki.

  • Ylilennon puuttuminen herättää aidosti suuria kysymyksiä, miksi näin iso osa paraatia jätettiin kokonaan toteuttamatta?


Haavoittuneeksi huhuttua kenraali Gerasimovia ei näkynyt voitonpäivän paraatissa

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/haavoittuneeksi-huhuttua-kenraali-gerasimovia-ei-nakynyt-voitonpaivanparaatissa/8422432#gs.zyvge6

Venäjä raivostui suurlähettiläänsä töhrimisestä: ”Länsi luonut edellytykset natsismin reinkarnaatiolle” – IL seuraa sotaa

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/fac86480-df24-41b8-be6c-6ab6ff6476e4

Venäjä juhlii tänään voitonpäivää, jossa muistetaan Neuvostoliiton voittoa natsi-Saksaa vastaan toisessa maailmansodassa.

  • Venäjän presidentti Vladimir Putin väitti puheessaan hyökkäyksen Ukrainaan olleen ”väistämätön” lännen ja Naton uhan takia.

  • Ukrainan presidentti Zelenskyi sanoi, ettei Ukraina anna Venäjän omia kunniaa toisen maailmansodan voitosta itselleen.


Valko-Venäjän Lukašenka: Länsi on sodassa Venäjän kanssa – tämä sodasta tiedetään kello 18

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/83b76dcb-c62a-4b37-8ceb-9d4005567237

Ukrainan armeija kertoi aamupäivällä Odessaan osuneen neljä Onyx-ohjusta, jotka laukaistiin Krimin niemimaalta.

Venäjän armeija puolestaan sanoi tuhonneensa Yhdysvaltojen valmistaman vastatykistötutkan Ukrainassa Zoloten kaupungissa.

Ukrainan viranomaiset ovat painottaneet siviilien olevan edelleen vaarassa. Syytä valppauteen on koko maassa, ei pelkästään Itä-Ukrainassa.


IL Tallinnassa: Näin voitonpäivä näkyi Viron pääkaupungissa

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/8b9148ac-d317-464a-8826-d6a74dcfc912

Venäjän voittoa natsi-Saksasta juhlistavan voitonpäivän keskipisteessä Tallinnassa on tälläkin kertaa Aljoša eli pronssisoturipatsas.

  • Voitonpäivän vietto jakaa Viron väestön kahtia kieliryhmien mukaan.

    Tällä kertaa Viron valtiovalta oli kieltänyt venäläisen symboliikan kuten Yrjön nauhojen ja Z-kirjainten esittämisen julkisilla paikoilla.


Suomalaisen koulun rehtori kertoo IL:lle tunnelmasta Moskovassa: Ikämiehet kauhistelevat talk-showssa, miten Ukrainassa ovat vallassa natsit

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/b129b3e1-a26f-4837-a41e-69d4901e9f85

Sotauhoa ei Moskovassa näe, vaikka televisio suoltaa aamusta iltaan Ukraina-propagandaa. Liikekannallepano voisi muuttaa moskovalaisten suhtautumisen sotaan.


Iso huhu Vladimir Putinin väitetystä rakastajattaresta – lähteet kertovat presidentin kiukusta

https://www.iltalehti.fi/muutlajit/a/2576ec3e-e090-4a7e-b8be-fec6f0e13d36

Venäjällä huhutaan, että presidentti Vladimir Putinin, 69, väitetty rakastajatar Alina Kabajeva, 38, olisi jälleen raskaana.

Huhu sai alkunsa General SVR -nimiseltä sosiaalisen median tililtä. Huhu julkaistiin viime tiistaina muun muassa Instagramissa ja Telegramissa.

  • Olemme kertoneet, että Venäjän presidentti Vladimir Putin näytti maanantaina (2. toukokuuta) silminnäkijöiden mukaan masentuneelta ja jokseenkin varautuneelta. Se on ymmärrettävää. Putin sai eilen tietää, että hänen pitkäaikainen avopuolisonsa ja lapsiensa äiti Alina Kabajeva on jälleen raskaana näinä poikkeuksellisina aikoina, tiistaina julkaistussa päivityksessä kerrottiin.


Punaista ainetta heitettiin Venäjän suur­lähettilään päälle – Kremlin tiedottaja nimitti Puolan mielen­osoittajia uus­natseiksi

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008743320.html

Päätapahtumat

  • 17:48

    Venäjä tuomitsi suurlähettiläänsä kohtelun Puolassa: "Uusnatsit ovat jälleen paljastaneet todelliset karvansa"

  • 15:51

    Odessassa vieraillut EU:n Charles Michel joutui hakeutumaan suojaan Venäjän ohjusiskulta

  • 14:37

    Putin kommentoi Ukrainaa: "Tulos saavutetaan"

  • 13:14

    RIA: Hersonin aluetta suunnitellaan liitettäväksi Venäjään

  • 10:48

    Putin vältteli Ukrainan mainitsemista – syytteli Natoa

Odessassa vieraillut EU:n Charles Michel joutui hakeutumaan suojaan Venäjän ohjus­iskulta

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008804548.html

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja keskeytti iskun takia tapaamisensa Ukrainan pääministerin kanssa.


Ukrainan voima kasvaa koko ajan” – Katso tästä Pekka Toverin analyysi Ukrainan sodan tilanteesta

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008804014.html

Minkälaista sissisotaa Ukrainassa tullaan kesällä käymään? Ovatko Venäjän panssarijoukot ymmällään, kun tuhot ovat valtaisia? Näihin ja muihin kysymyksiin vastaa kenraalimajuri evp. Pekka Toveri.


Venäjän hyökkäys Ukrainaan 24.2.–7.5

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008760583.html


Lue Vladimir Putinin voiton­päivän puhe sanasta sanaan

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008804734.html


Putin ei maininnut kertaakaan Ukrainaa, asevoimien komentajaa ei näkynyt – 5 huomion herättänyttä asiaa voitonpäivän paraatista

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008803195.html


Putin ”Kuolemattoman rykmentin” marssin etu­nenässä – kantoi isänsä kuvaa

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008803689.html

Venäläiset ovat kantaneet ”kuolemattoman rykmentin” kulkueissa toiseen maailmansotaan osallistuneiden sukulaistensa kuvia eri puolella Venäjää. Ensimmäistä kertaa vuosiin rykmentissä marssi myös Vladimir Putin.


Miksi voiton­päivän yli­lennot peruttiin eri puolilla Venäjää? Asian­tuntija keksii vain yhden syyn

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008803852.html

Venäjältä saattavat olla koneet tai osaavat lentäjät vähissä, arvioi asiantuntija mystistä perumista.


Hän toistaa Hitlerin valta­kauden rikokset” – Zelenskyi julkaisi Putiniin viittaavan puheen juuri ennen voiton­päivän paraatia

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008803646.html

Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin mukaan Ukraina on voittanut ennen ja se voittaa myös nyt.


Putin yrittää olla kuin tsaari – näistä asioista se tulee ilmi

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008799844.html

Putinin esiintymisiin on tullut tsaarillisia piirteitä ja niissä kuuluu tsaarinaikainen sointi. Asiantuntijan mukaan hänen ainoa ideologiansa saattaa olla venäläinen imperialismi. Tällainen on mies, joka ihailee avoimesti Venäjän uudistajaa ja pelättyä johtajaa: Pietari Suurta.


HS seurasi voiton­päivää Moskovassa ja Kiovassa: Venäläiset uppoutuivat sota­nostalgiaan, Ukrainassa ei saanut tuoda edes kukkia

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008732554.html


Asevoimien komentajan poissaolo Venäjän voitonpäivän paraatista käynnisti huhumyllyn

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008804001.html


Tutkija pitää huomionarvoisena, että Putin mainitsi puheessaan kaatuneet ja haavoittuneet

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008802934.html

Aleksanteri-instituutin johtaja uskoo tappioiden myöntämisen luovan tilaa kritiikille ja yleisemmälle tyytymättömyyden nousulle.


Ranskan Macron ja Saksan Scholz tapaavat Berliinissä, suora lähetys tiedotus­tilaisuudesta juuri nyt – Paikalliset viran­­omaiset: Venäjä ampui Odessaan neljä ohjusta

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008798473.html

Päätapahtumat

  • 17:31

    Odessassa vieraillut EU:n Charles Michel joutui hakeutumaan suojaan Venäjän ohjusiskulta

  • 16:13

    Venäjän suurlähettilään päälle heitettiin punaista nestettä Puolassa

  • 14:24

    Von der Leyen: Komissio antaa mielipiteensä Ukrainan EU-jäsenyyshakemuksesta kesäkuussa

  • 13:25

    Paikallisviranomaiset: Venäjä ampui Odessaan neljä ohjusta

  • 10:39

    Ria Novosti: Venäjä pyrkii liittämään Hersonin alueen Venäjään


Nato: Suomen varsinaiset jäsenyys­keskustelut voivat kestää vain päivän

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008786544.html

KUN Suomi ja Ruotsi ovat toukokuun puolivälin tienoissa ilmaisseet halukkuutensa liittyä puolustusliitto Natoon, sitä seuraavat liittymisneuvottelut eivät kestä pitkään.

HS:n haastattelemat Naton virkamiehet arvioivat varsinaisten keskusteluiden kestävän päivän, mutta muun muassa asiakirjojen valmistelu ja asioiden tarkistukset ottavat aikaa viikosta kahteen viikkoon.


Antti Kuronen raportoi Ukrainan tukikohdasta, kun yhtäkkiä kuului pamaus – "Nyt täytyy lähteä!"

https://yle.fi/uutiset/3-12314941

Mitä tiedämme nyt?

  • Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin mukaan Ukraina ei aio luovuttaa. Zelenskyi nosti esiin voiton natseista toisessa maailmansodassa tänään, kun Moskovassa juhlitaan natsi-Saksasta saavutettua voittoa mittavalla sotilasparaatilla.

  • Ukrainan mukaan noin 60 Bilohorivkan koululta suojaa hakenutta ihmistä kuoli lauantaina pommituksessa.

  • Yhteensä yli 5,5 miljoonaa ukrainalaista on paennut sotaa naapurimaihin, kertoo YK. Ukrainan rajaviranomaisen mukaan yli miljoona ukrainalaista olisi palannut takaisin viime kuussa.


Brysselin kuuma peruna: Macron ja moni EU-johtaja on valmis kajoamaan perussopimuksiin, Suomi ja 12 muuta maata vastustavat

https://yle.fi/uutiset/3-12437638

Unkari jarruttaa venäläiseen öljyyn liittyviä EU-pakotteita. Nyt kiistellään, pitääkö EU:n luopua yksimielisyyden vaatimisesta päätöksissä.


"Ei ollut sellaista aggressiivista": Näihin kahteen asiaan kehonkielen asiantuntija kiinnitti huomiota voitonpäivän Putinissa

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ei-ollut-sellaista-aggressiivista-naihin-kahteen-asiaan-kehonkielen-asiantuntija-kiinnitti-huomiota-voitonpaivan-putinissa/8422810#gs.100gn2r


Tältä näyttää ukrainalaissairaalassa Bilohorivkan koulun ilmaiskun jälkeen, jopa 60 kuoli: "Me vain ryömimme sumun keskellä"

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/talta-nayttaa-ukrainalaissairaalassa-bilohorivkan-koulun-ilmaiskun-jalkeen-jopa-60-kuoli-me-vain-ryomimme-sumun-keskella/8422676#gs.100jopx


Venäjän-lähetystöllä osoitettiin hiljaa mieltä Ukrainassa kärsivien ja sotaa vastustavien venäläisten puolesta: "Yli 15 000 on pidätetty marsseihin osallistumisesta"

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/venajan-lahetystolla-osoitettiin-hiljaa-mielta-ukrainassa-karsivien-ja-sotaa-vastustavien-venalaisten-puolesta-yli-15-000-on-pidatetty-marsseihin-osallistumisesta/8422798#gs.100ju1l


Näin paljon maksaisi Suomen ja Venäjän välinen raja-aita "natolangalla" höystettynä

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/nain-paljon-maksaisi-suomen-ja-venajan-valinen-raja-aita-natolangalla-hoystettyna/8294264#gs.100k23s

"Ei verkkoaita mitään pidä"

Suomen ja Venäjän valtakunnanrajan virallinen pituus on 1 343,6 kilometriä. Siitä maarajan osuus on 1 289,6 kilometriä, josta pitää vielä vähentää järvien osuus 125,7 kilometriä. Näin aitaa pitäisi rakentaa kaikkiaan 1 163,9 kilometriä.

Aluesuojaukseen erikoistuneen A-Aidat Oy:n toimitusjohtaja Aki Hynninen kertoo, että jos raja-aidaksi asennettaisiin niin sanottua armeijatyypin aitaa, sen metrihinta on karkeasti noin 60 euroa.


Десантники 81-ї бригади: “Наші предки разом із союзниками Перемогли нацизм, Переможемо і рашизм!”

https://www.youtube.com/watch?v=2ZbY_e9svjg


Unusual tank found destroyed near Kharkov

https://www.youtube.com/watch?v=ahEPuH50vXE


Russian Pilots do not obey the orders of their Commanders

https://www.youtube.com/watch?v=_Tm6GZNRCqA


Ukraine military drone shows Russian tanks near Mala Rohan village

https://www.youtube.com/watch?v=iPoolsIkrMY


Ukrainian artillery blitzes Russian trucks into smouldering ruins

https://www.youtube.com/watch?v=PvdhwGu7Ri8


Ukraine forces destroy 'Russian helicopter' mid-air on Snake Island

https://www.youtube.com/watch?v=6d32EKhjUCU


Russian tank destroyed by Ukraine forces with US-made missile

https://www.youtube.com/watch?v=_HubfIunybw


Russian ambassador doused in red by anti-war protesters in Poland

https://www.youtube.com/watch?v=a2sLblHI_88



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti