torstai 22. elokuuta 2013

Pääjohtaja Pekka Puska vastaaFrom: Puska Pekka
Sent: Thursday, August 22, 2013 10:42 AM

To: 'Erkki Aho' ; toimtus@kpk.fi ; keskipohjanmaa@yle.fiCc: ppux@thl.fiSubject: VS: blogi

Hyvä Erkki Aho
Ollen viestinne johdosta ollut yhteydessä laitoksemme asiantuntijoihin.  He ovat kertoneet minulle, kuinka Kalajoen leirikeskuksen uimaranta on todella ollut eräänä kohteena tänä kesänä alkaneessa uimavesihankkeessa, jossa selvitellään uimavesien mikrobiologista tilaa ja mikrobiologisia saastelähteitä. Laitoksen asiantuntijat ovat minulle korostaneet, että tämänhetkisten tulosten perusteella ei voida sen paremmin vahvistaa kuin kumota epäilyä siitä, että uimaveden likaantumisen syynä olisivat alueella majailevat lokit. Koska saastelähteiden etsiminen, mikä ei ole helppo työ, on yksi uimavesiprojektin tavoitteista, on kerätty näytteitä ns. Microbial source tracking –analyyseja varten. Tällä analytiikalla uskotaan voitavan selvittää, onko ulostesaastutus peräisin ihmiskunnasta vai jostakin eläinlajista. Tätä työtä tehdään syksyn aikana.
Toivon, että tämä selventää tilannetta.
Ystävällisin terveisin
Pekka Puska
Pekka PuskaPääjohtaja – Director GeneralTerveyden ja hyvinvoinnin laitos –National Institute for Health and Welfare (THL)Mannerheimintie 166P.O. Box 30, FI-00271 Helsinki, FinlandTel. +358 2952 46001


Erkin kommentti: Minua harmittaa, että Kalajokiseudun toimittajia Anne Mattilaa ja Sari Passojaa sekä Keskipohjanmaan toimittajaa Pia Räihällä on viety asiassa kuin ämpäriä ja he ovat kirjoittaa asiassa huhujen perusteella eivätkä he ole käyttäneet työssään tutkivaa journalismia. Minua harmittaa, että Kalajoen kaupunginhallitustakin on tietoisesti johdettu harhaan asiassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti