lauantai 14. kesäkuuta 2014

Kuvia Kalajoelta 14.06.2014Sahanjohtaja Oskari Santaholman vuonna 1912 rakennuttama asuinhuvila Havula on Kalajoen mielenkiintoisimpia vierailukohteita. Kiinteistö alkuperäisine irtaimistoineen siirtyi Santaholman perikunnalta kunnan omistukseen vuonna 1992.
Tänään 14.06.2014 oli kesänavaus Havulassa klo 11.00. Kesänavaus käynnistyi kankeasti, koska osa paikoista ja itse Hauvula olivat vielä kiinni klo 11.00. Osassa paikoissa kuten esim. kahvilassa oli tyäntekijät paikalla, mutta kahvia avattiin kello 12. Ehkä jatkossa tarvitaan enemmän joustavuutta ja täsmällisyyttä toiminnoissa, jos halutaan saada tyytyväisiä asiakkaita. Eräät paikat olivat kuitenkin jo auki. Tässä kuvassa taiteilija Nina Forsin työ kissa seinällä.Kalajoen keskustassa avattiin tänään 14.06.2014 kädentaitajienpuoti alavieskalaisin voimin. Myymälä on ns. Merta-Markein kiinteistössä ja tuo oman merkittävän lisän käsityäläisten tuotteiden esilletuonnissa. Onnea ja menestystä uudelle liikkeelle.

Tyngän Antiikki Kirppis on uudistunut ja laajentunut koko ajan. Tämäkin toiminta on merkittävä lisä Kalajoen palvleuihin.

Sanna Pauliina Heikkilän taidegalleria Etelänkylällä on osa Kalajoen historiaa siltä ajalta kun Kalajoki oli merkittävä kivenlouhintapaikka eli vuodesta 1885 vuoteen 1917, jolloin Kalajoelta vietiin kiveä mm. Englantiin ja Skotlantiin. Kivibisnes työllisti tuohon aikaan n. 30 henkilöä. Toiminta kuului Santaholman bisneksiin.Isopahkalan keramiikkaverstas on perinteitä omaava keraamiikkapaja Kalajoella. Verstas aloitti toimintansa 1983 jolloin eräs merkittävä asiakas yritykselle sen käynnistyessä oli Erkki Ahon Tmi Leiribaari.


Tapion Tuvan maauimala uudistuu ja avataan juhannukseksi.Saappaanheiton Suomen mestaruudesta kisaillaan tänään ja huomenna Kalajoen raviradalla. Karsintakilpailu voitettiin yli 62 metrin tuloksella.

BeachFutis Finnish Open Kalajoki 2014 pelattiin tänään Kalajoen Hiekkasärkillä. Mukana kisassa oli n. 160 joukkuetta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti