lauantai 7. kesäkuuta 2014

Kuvia Kalajoelta 7.6.2014

Kalajoen kesän avaus oli varsin vaisu tapahtuma viime vuosiin verratuna. Kalajoella on sen verran paljon palkattuna matkailualan väkeä, että olisi toivonut näyttävämpää kesänavausta. Nyt tunnelma oli vähän vaisu ja mainostettu joulupukkikin jäi saapumatta. En kyllä ymmärrä miksi joulupukki on pitänyt sekoittaa Kalajoen kesään. Paikalla oli kuitenkin pomppulinna, sumopainia, nyrkkeilyä isoilla haskoilla, jalkapallon potkun nopeuden mittausta jne.


Kesän avauksen liittyi myös beachvolleyturnaus, jossa järjestäjä toimi Särkät Volley ry. Paikallislehdessä oli varsin näyttävä ilmoitus asiasta, mutta naisten joukkueita ei ilmaantunut paikalle yhtään. Miesten joukkueita oli kuusi. Toivoisi, että jatkossa olisi joukkueita myös Kalajoelta enemmän kuin nyt.
Poliittisena päättäjänä joudun miettimään mistä Kalajoen kaupunki voi säästää. Olen sitä mieltä, että koulujen tuntikehyksiin ei saa puuttua, vaan säästöt on tehtävä hallinnosta. Meillä on kokonaan käsittelemättä urheilun, kulttuurin, matkailun ja elinkeinotoimintojen mahdollisuudet säästää kaupunginvaroja. Vaihtoehtona voisi olla ko. palvelujen yksityistäminen. Myös konsulttien käyttöä voidaan vähentää rajusti.

Hiekkasärkkien eteen on muodostumassa eräänlainen allas, kun merivesi laskee ja maa nousee. Kehitystä nopeuttaa se, että ihmisvoimin on estetty normaali veden liikkuvuus rakentamalla keskuskarin tie, joka estää esim. syysmyrskyjen todellisen tehon ja rantoja puhdistavan vaikutuksen.

Loma-asuntomessut valmistunevat aikataulun mukaisesti ja ne alkavat heti juhannuksen jälkeen 23.6. - 6.7.2014


Myös pyöräilijät ja kävelijät saavat varautua muutoksiin, sillä messualue on aidattu ja lankkupoluillekin on laitettu liikkumista estävät aidat.


Lepistönperän tie on saanut päällysteen ja nyt on mahdollisuus ohjata raskanliikenteen autot Plassintien sijasta Lepistönperän tielle. Näin voidaan parantaa liikenteen turvallisuutta ratkaisevasti Plassin alueella.


Kalajoen kristillisen kansanopiston tontilla on suoritettu raivaustöitä jotta voidaan aloittaa rakennustyöt. Paikalle valmistuu muun myös päiväkoti.

Nämä huomiota herättävät ns. Ventelän kiinteistöt on myytävänä. Kalajoen kaupunki haluaa löytää näille taloille uuden omistajan, joka entisöi nämä kiinteistöt.

Kun oli joitakin vuosia sitten ympäristölautakunnan puheenjohtajana niin ympäristölautakunta antoi purkuluvan tälle rakennukselle. ELY-keskus valitti päätöksestä ja kiinteistöä ei saanut purkaa. ELY-keskusksen toiminta on tullut Kalajoen kaupungille kalliiksi.

Kalajoen kaupungin omia mielestäni tyhmiä päätöksiä on tämä ravintola Kultakalan kiinteistön suojeleminen. Nyt sitä ei kukaan nyt kunnosta ja se seisoo paikallaan niin kuin kestää. Rakennus ei ole mitenkään suojelullisesti ainutlaatuinen, koska se on SOK:n pääkonttorin tyyppipiirustusten mukaan tehty. Vastaavia on tai on ainakin ollut muuallakin Suomessa. Luonnollisesti rakennukseen liittyy paljon muistoja. Minullakin on lukuisia muistoja tuosta rakennuksesta, kun olin Kalajoen Osuuskaupan markkinointipäällikkönä 1980-luvulla ja myyjänä 1970-luvulla.. Muistan aina elävästi kuinka toimitusjohtaja pienessä aautuiterissa lauloi omassa huoneessaa isolla äänellään ”Rakastan elämää...”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti