tiistai 24. kesäkuuta 2014

Raution kirjaston sulkemispäätös uudelleen käsittelyyn


Tässä kuva aineistosta, mikä on Kalajoen kaupungin arkistossa ja joka sisältää valtuustoaloitteessa mainitut todistusaineistot ja selvitykset. Minun käsitykseni mukaan se on Suomen historian kannalta tarkasteltuna erittäin arvokas ja merkittävä osa Suomen rikoshistoriaa.

Olen kirjoitanut seuraavan valtuustoaloitteen valmiiksi. En vielä jättänyt sitä kesäkuun valtuuston kokouksessa, koska
  1. asiakokonaisuus on oikeuskanslerin käsiteltävänä ( ei sisällä Raution kirjaston sulkemista)
  2. Raution kylätoimikunta ei ole vielä käsitellyt Raution kirjaston sulkemisasiaa
  3. lähetin tiedoksi ja toimenpiteitä varten asian hallintovaliokunnan puheenjohtajalle Pirkko Mattilalle ja poliisiylijohtaja Mikko Paaterolle. Kansa voi seurata mitä he saavat aikaan ja pystyvät sen jälkeen muodostamaan mielipiteen heidän toiminnastaan ja kyvyistään.
  4. Asiasta voidaan käydä vielä vilkasta keskustelua, kun Rautio-viikko on ensi viikolla
  5. Lestadiolaisilla on suviseurat Yppärissä eli tämän viikon loppupuolella n. 15 km:n päässä kotoani ja siellä he voivat halutessaan suurella joukolla ottaa kantaa lestadiolaisrikollisuuteen.

Valmiiksi kirjoitettu valtuustoaloite on seuraava

Raution kirjaston sulkemispäätös uudelleen käsittelyyn

Sivistystoimenjohtajan esitys Raution kirjaston sulkemisesta on ajattelematon ja harkitsematon sekä sivistyslautakunnan päätös Raution kirjaston sulkemisesta on lyhytnäköinen ja kuntalaisten etua loukkaava. Kirjaston lopettamisen säästö on olematon. Suurempi säästö voidaan saada aikaan esimerkiksi konsulttimenoja säästämällä. Olisi pitänyt miettiä mitkä ovat vaihtoehdot kirjaston sulkemiselle. Nyt näitä vaihtoehtoja ei ole mietitty eikä ajateltu, esittämisestä puhumattakaan.

Raution kirjasto voidaan säilyttää toimintoja kehittämillä sekä siirtämällä kirjasto kylätoimikunnan pidettäväksi. On mahdollista, että kaupunki järjestää kirjastolle tilat ja avustaa kylätoimikuntaa tilojen vuokran maksussa. Kirjastoa voidaan kehittää ottamalla vastaan lahjoituksia toiminnan monipuolistamiseksi. Raution kirjasto olisi hyvä paikka esimerkiksi Kalajoki-näyttely pysyvälle pitopaikalle. Lisäksi kirjastoon voitaisiin monistaa Kalajoen kaupungin arkiston Suomen historian kannalta merkittävimmät asiakirjat: Erkki Ahon tekemä 1879-sivun valtuuston pyytämä selvitys liiteaineistoineen rikollisesta toiminnasta luottamustoimen ulkopuolella. Selvityshän sisältää todistusaineiston presidentti Koiviston valtiopetoksesta. Valtiopetos ei vanhene koskaan. Selvitys sisältää Säästöpankkisopimuksen lainvastaisuuden todistusaineiston, Aktiv-Hansa-kaupan rikollisen toteutuksen todistusaineiston, Keran ja Arsenalin rikollisen toiminnan, Suomen Naturan EU-direktiivien vastaisen toteutuksen todistusaineiston sekä Kallan karien itsehallinnon loukkauksen todistusaineiston. Selvitys sisältää myös PR-Talojen konkurssivyhden rikosten todistusaineiston sekä syyttäjä Sulo Heiskarin rikollisen toiminnan todistusaineiston eli esteellisyyden toimia syyttäjänä, lestadiolaisten poliisien Raimo Ollilan ja Sauli Kuhan toiminnan todistusaineiston eli Raimo Ollilan esteellisyyden toimia tutkinnanjohtajana.
Selvitys on siis laaja kokonaisuus Suomen oikeuslaitoksen rikollisuudesta, laillisuusvalvonnan järkyttävästä ja kansalaisten edun vastaisesta tilasta ja poliisitoiminnan rikollisuudesta. Selvityksen eräänlainen salaaminen eli julkisen esittämisen estäminen, on ollut Kalajoen kaupungin virkamies- ja luottamushenkilöjohdolta rikoslain 15 luvun vastainen teko, josta se on vahingonkorvausvelvollinen. Lisäksi aineistoon voidaan lisätä eli kopioida Erkki Ahon valtuustoaloite asioiden viemisestä poliisiasiain neuvottelukunnan käsiteltäväksi. Selvityshän sisältää myös Kalajoen matkailun salat, Erkki Ahoon kohdistuneen poliittisen ajojahdin sekä valtuutettu Erkki Ahoon kohdistuneet törkeät ihmisoikeusrikokset. Nämä aineistot ovat Suomen historian tutkimisen kannalta erittäin tärkeät ja on saatava Raution kirjaston kautta kansalaisille avoimeen ja julkiseen tarkasteluun ja tutkiskeluun.
Raution kirjaston vetovoimaisuutta siis voidaan lisätä huomattavasti ja siksi kirjaston sulkemispäätös on peruttava.

Kalajoella xx. xx. 2014


Erkki Aho Kalajoen kaupunginvaltuutettu (ps)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti