torstai 9. lokakuuta 2014

Onnistunut energiapäivä Rautiossa


Kalajoen perussuomalaisten valtuustoryhmä teki valtuustoaloitteen 27.5.2014 ekologisesta kehittämiskeskuksesta Rautioon. Oli muuten Erkki Ahon syntymäpäivä.
Tämä valtuustoaloite oli pohjana, kun valtuustoaloitetta käsiteltiin Kalajoen kaupungin virkamiestea elinkeinojohtaja Miia Himangan, maaseutujohtaja Antti Pulkkisen, yritysasiantuntija Mirja Mustosen sekä valtuutettujen Erkki Ahon ja Alpo Murtoniemen palaverissa 10.8.2014. Palaverissa päätettiin käynnistää asian selvittäminen.Projektipäällikkö Heidi Pasanen organisoi 9.10.2014 teemapäivän asiasta Raution Nuorisoseuralle. Teemapäivän aiheena oli Uusiutuva Energia kyläkeskuksissa.Projektipäällikkö Heidi Pasanen


Projektipäällikkö Seppo Kiljo Raahenseutukunta


Myyntipäällikkö Matti Arffman Envitecpois Oy


Projektisuunnittelija Mikko Posio OAMK, BioeE-logia-hanke


Yritysasiantuntija Hannu Kokkkoniemi ProAgria Oulu


Kyläpäällikkö, valtuutettu Alpo Murtoniemi

Tilaisuus oli erittäin onnistunut. Tilaisuudessa varmistui se, että valtuustoaloite on toteutuskelpoinen. Tilaisuudessa varmistui se, että hankkeelle on keskeinen toteuttaja.

Nyt täytyy vain ryhtyä toimenpiteisiin ja kerätä hankkeen keskeiset osallistujat eli kaukolämmön ostajat. Lisäksi on tarkasti suunniteltava miten hanke toteutetaan jotta valtuustoaloitteen tavoitteet toteutuvat eli energiaratkaisun on oltava kannattava ja tuotava töitä rautiolaisille ja myös koko Kalajoen alueelle. Hanke tulee olla eräänlainen pilottihake, joka toteuttaa valtuutettujen tahdon siitä, että Rautiossa on jatkossa vain yksi koulu. Minulle kristallisoitunut asian toteuttamistapa. Mielestäni saksalaistyylinen yritys- eli energiapuistomalli olisi mielenkiintoinen. Kiitokset luonnoitisjoille ja Kalajoen kaupungin virkamiehille, jotka muutaman muistuttavan sähköpostin jälkeen kutsuivat koolle palaverin, jolla hanke käynnistettiin. Tuhannet kiitokset tästä. Olen tosi onnellinen, että Rautioon voidaan toteuttaa tämä hanke, jos Kalajoen päättäjät niin haluavat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti