sunnuntai 21. marraskuuta 2021

SU 21.11.2021 Terveystilanteeni on huono ja tarvitsen lääkärin tekemän hoitosuunnitelman

 


Viime yönä nukuin viisi tuntia hyvää unta. Heräsin 3 aikaan ja sen jälkeen nukkuminen oli väkisin makaamista. Unettomuus tarkoittaa kyvyttömyyttä nukkua. Se on häiriötila, jossa pääasiallisena vaivana on nukahtamisen vaikeus tai unesta kesken herääminen ja unessa pysymisen vaikeus. Uneton ei virkisty unestaan vaan kärsii väsymyksestä. Univelka kertyy liian lyhyistä yöunista. Tällöin myös uni jää usein huonolaatuiseksi eikä virkistä tarpeeksi. Lyhyet (10‒20 minuutin) ja ajoissa (kello 12 ja 15 välillä) nukutut päivätorkut usein virkistävät, mutta sitä vastoin pitkät tai liian myöhään nukutut nokoset väsyttävät ja voivat haitata nukkumista seuraavana yönä.

Uni on herkkä terveysmittari. Niin psyykkiset kuin fyysiset rasittavat tekijät häiritsevät herkästi unta. Tämän seurauksena yöuni voi lyhentyä tai pidentyä normaalista. Myös uni-valverytmin häiriöt ilmenevät joko unettomuutena tai liikaunisuutena. Ne johtuvat ristiriidasta henkilön sisäisen kellon synnyttämän vuorokausirytmin ja hänen ympäristönsä noudattaman ulkoisen aikataulun välillä.

Sekä lyhentynyt että pidentynyt yöuni on epäterveellistä ja lisää sydän- ja verisuonitautien sekä aikuistyypin eli tyypin 2 diabeteksen riskiä. Huonosti nukutun yön jälkeen väsymys voimistuu, keskittymiskyky huononee, tarkkaavuus heikkenee, huomiokyky kaventuu, muistaminen vaikeutuu ja reaktionopeudet hidastuvat. Nämä altistavat virheille ja niiden seurauksena myös tapaturmille.

Unen aikana aivo-selkäydinneste huuhtoo aivoissa soluja kuin vuorovesi rantaviivaa. Unitilan, niin luontaisen unen kuin nukutuksen aikaisen tajunnantilankin, aikana aivo-selkäydinneste pääsee huuhtelemaan soluvälitiloja syvemmältä kuin valvetilan aikana ja kuljettaa solujen aineenvaihdunnan kuona-aineet pois. Siten voidaan sanoa, että uni puhdistaa aivot.

Unen aikana syvimmissä univaiheissa soluvauriot korjautuvat ja hermosolujen väliset kytkennät vahvistuvat etenkin muistin kannalta tärkeillä aivoalueilla. Näillä aivoalueilla syntyy mahdollisesti myös uusia hermosoluja vielä aikuisiälläkin. Toisaalta tarpeettomia synapsiyhteyksiä karsiutuu paitsi tilan säästämiseksi mahdollisesti myös energiakulutuksen minimoimiseksi.

Mitä pitempi vuorokauden uniaika nisäkäslajilla on, sitä paremmin se on suojassa paitsi loistartunnoilta myös mahdollisesti muilta tartuntataudeilta. Kuten ihminenkin, useimpien eläinlajien poikaset ja nuoret eläimet nukkuvat enemmän kuin täysikasvuiset, mikä viittaa unen merkitykseen myös yksilönkehityksessä kasvun aikana. Tarkemmin unesta ja unettomuudesta seuraavassa linkissä

Uni, unettomuus, unihäiriöt ja unen vaiheet

https://www.puhti.fi/tietopaketit/uni-unettomuus-unihairiot/

Aamulla painoni oli 108.9 kg. Miksi painoni oli noussut, vaikka sen olisi pitänyt laskea. Painonpudotus on vaikea laji. Aamulla verenpaineeni oli korkealla 180/102 pulssi 56. Olen huomannut, että jos pulssini laskee, niin verenpaine nousee. Pulssin laskemiseen on minun käsitykseni mukaan vaikuttanut parantunut yleiskunto. Verensokeri oli 12,9. Minulla on vaikeuksia saada sormenpäistä veripisaraa. Siksi joudun pitämään sormenpäätä lämpimässä vedessä ennen mittausta.


Valmistin ja söin aamupalan ja menin uudestaan nukkumaan. Uneen pääsin kun rentoutin lihakseni ajatuksen voimalla. Ajattelin kasvojeni lihaksia, sitten käsieni lihaksi pikkulillistä olkapäähän asti ja jalkojeni lihaksia pikkuvarpaasta pakaroihin asti. Ajattelin vatsalihaksiani ja selkälihaksia. Olin rentoutunut ja niin uni tuli. Nukuin kolme tuntia.

Sen jälkeen verenpaineeni oli laskenut 160/108 pulssi 64.


Kohonnut verenpaine (verenpainetauti)

https://www.terveyskirjasto.fi/dlk00034

Mielestäni tarvitsen nyt kiireellisesti lääkärin arvion terveydentilastani sekä hoitosuunnitelman. Minulla korkeaan verenpaineen syy on stressi ja siitä johtuva ylipaino.


Minulta lohkesi puoli vuotta paikatusta hampaasta pala. Minulle ilmoitettiin, että vuoden päästä minulla on mahdollisuus päästä hammaslääkärin vastaanotelle. Tänään hampaasta lohkesi vielä iso pala. Nyt yritän päästä nopeasti hammaslääkärin vastaanotolle, koska hampaasta lohkesi niin iso pala eli melkein puoli hammasta.


Söin lounaaksi lihakeittoa ja maitoa sekä kananmunan. Veren sokeri päivällä 14,4. Laitoin insuliinipistoksen kello 14.30. Pientä epävarmuutta oli vielä pistoksen laittamisessa.


Välipalaksi söin kiwi-hedelmän ja omenan. Päivälliseksi söin lihaperunasoselaattikkoa ja rasvatonta maitoa.


Kuntopyörällä pyöräilin 50 minuuttia. Otin diabeteslääkkeeni, kolesterolilääkkeeni ja verenpainelääkkeeni. Veren sokeriarvot illalla 16.2 Verenpaineeni illalla 206/119 pulssi 65.

Tämä voi olla viimeinen päivytykseni.


Diabetes-hoitajalle ja lääkärille tiedoksi sairauteni taustat


Euroopan ihmisoikeussopimuksen 3 artikla Kidutuksen kielto

Olen joutunut Suomen valtion kidutusrikoksen kohteeksi. Kidutus on kestänyt nyt lähes 26 vuotta.

Olen joutunut syyttömänä kärsimään 4 konkurssia, yhden 75 päivän ehdottoman vankeustuomion sekä 7 kunnianloukkaustuomiota. Viimeisin tuomio oli 4 kuukauden ehdoton vankeustuomio käräjäoikeuden tuomarin kunnianloukkauksesta. Tuomio on muutettu ehdonalaiseksi. Olen lestadiolaismafian uhri. Sekin oli väärä tuomio, koska en saanut esittää todistusaineistoja eikä todistajiani kuultu. Olen menettänyt Suomen valtion rikollisen toiminnan johdosta, yritykseni, omaisuuteni, ihmisarvoni ja minulle on aiheutettu avioero valtion rikollisen toiminnan johdosta. Olen ollut luottokelvottomana yli 25 vuotta enkä ole voinut harjoittaa yritystoimintaa. En ole saanut esteetöntä rikostutkintaa enkä oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä 25 vuoteen. Minut on pidätetty useita kertoja rikollisten toimesta ja olen joutunut olemaan maan paossa Suomessa, Ruotsissa ja Bulgariassa. Olen joutunu hakemaan poliittista turvapaikkaa Suomen valtion rikollisen toiminnan johdosta Euroopan Unionilta eli oikeuskomisaari Vera Jourovalta sekä Bulgarian presidentiltä. Olen menettänyt terveyteni sairastuttuani syöpään ja korkeaan verenpaineeseen. Syövän onnistuin voittamaan, mutta korkea verenpaine on tuhonnut elimistöäni ja on edelleenkin hengenvaarallisen korkea. Minulle on aiheutetu avioero valtion rikollisen toiminnan johdosta. Tämä on minulle äärettömän vaikea asia.

Koska poliisi ei tutki ja korkein oikeus ei pura eri oikeusasteiden vääriä päätöksiä, niin minulla ei ollut muuta mahdollisuutta kuin haastaa ulosottoviranomaiset oikeuteen sen johdosta, että he perivät minulta sellaisia saatavia, mitkä on saatu aikaan rikosten avulla ja siksi ne on perintäkelvottomia. Rikolliset entinen asianajaja Asko Keränen ja varatuomari Paavo M.Petäjä ovat tunnustaneet tekonsa ja syyttäjä Sulo Heiskarin ja poliisi Raimo Ollilan osalta todistusaineisto on kiistaton. Samoin lestadiolaismafian poliisi Hannu Mensonen, poliisi Pekka Niskakankaan ja käräjätuomari Sarianne Ervastin y.m. Osalta, mutta poliisi ei tutki eikä oikeus ota käsiteltäväkseen ja laillisuusvalvojat ei näe asioissa mitään laitonta rikoksista puhumattakaan.


Pyydän poliittista turvapaikkaa Bulgarian valtiolta

http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/Ei kommentteja:

Lähetä kommentti