perjantai 19. marraskuuta 2021

PE 19.11.2021 Taistelua, tasapainoilua ja kehon kuulemista.

 


Eilen illalla jumppasin kotona 60 minuuttia. Otin illalla diabetes-lääkkeeni Metformen-tabletin, kolestreoli-lääkkeen Atorvastatin Orion sekä verenpainelääkkeeni Tespadan 200mg/5 mg. Illalla perehdyin sokeriarvojen mittaukseen sekä insuliinipistoksen antamiseen omin päin. En ollut itsestäni varma ja siksi jätin mittaukset ja pistokset tälle aamulle. Koska en ollut varma itsestäni niin menin Kalajoen terveyskeskukseen saadakseni apua asiaan. Valitettavasti siellä oli hoitajilla niin kiire etteivät ehtineet auttamaan minua. Sen jälkeen pyöräilin tyttöni luokse, koska tiesin, että hän voi auttaa ainakin verensokerin mittaamisessa. Mittaustulos oli 14,9. Nukuin viime neljä tuntia erittäin hyvin ja syvää unta. Vessassa käynnin jälkeen oli vaikea saada unta ja nukuin kahdeksaan asti. Painoni oli 108,7 kg ja verenpaineeni oli 168/118 pulssi 68. Otin verenpainelääkkeeni.

Aamupalaksi söin paistetun kananmunan, lohta, porkkanaa ja kaksi pientä tomaattia ja juomaksi ruusunmarjateetä, hunajaa teelusikallinen ja sitruunaa. Ruisleivälle laiton valkosipulin kynnen pilkottuna, paprikaa ja siihen juustopalan. Käytin leipää mikrossa ja juusto levisi leivälle ja sen päälle laitoin chilipalasia. Juomana join lasillisen rasvatonta maitoa.

Nyt odottelen diabeteshoitajan puhelua jotta voin kertoa hänelle, että tarvitsen hänen apuaan pistoksen laittamisessa.

Verenpaineeni nyt päivällä 156/104 pulssi 66.


Diabeteshoitaja soitti minulle ja sovittiin aika lisäopetukselle pistoshoidon osalta. Samalla mitattiin veren sokeriarvo, mikä oli 14,4. Samalla käytiin läpi pistoshoito perusteellisesti. Insuliiniarvoksi pistehoidossa alennettiin 14:sta. Se oli mielestäni hyvä, koska uskon, että viikonlopun aikana saa verensokeriarvon pudotettua. Uskon tavoitteen saavuttamiseen ja siihen vaikuttaa pistoshoito, lääkehoito, liikunta ja ruokailu. Olen tänään pyöräillyt non 10 kilometriä, koska kuntosalivuoro jäi välin.


Puoli vuotta sitten pyysin Kalajoen terveyskeskuslääkäriltä (sijaislääkäri Terveystalosta) perusteellista lääkärintarkastusta, koska tunsin, että kaikki ei ole kunnossa. Perustelin anomusta kidutuksesta johtuvista terveyshaitoilla. Monistin tekstin lääkärille, joka palautti sen minulle. Laitoin sähköpostiviestin keskusrikospoliisille ja valtakunnansyyttäjälle. Minä halusin saada todistusaineiston sairauksistani kidutusoikeudenkäyntiini. Lääkäri ei suostunut tällaiseen tarkastukseen, mutta luomi, missä todettiin olevan tyvisolusyöpä poistettiin.

Jos perusteellinen lääkärintarkastus olisi suoritettu reilu puolivuotta sitten, niin todennäköisesti diabeteskin olisi tullut ilmi aikaisemmin.

Illalla jumppasin 60 minuuttia. Iltapalaksi söin kaurapuuroa ja marjoja. Juomaksi rasvatonta maitoa. Välipalaksi appelsiini ja piimää.

Illalla otin kolesterolin alentamislääkkeen ja diabetes-lääkkeeni sekä verenpainelääkkeeni. Illalla verensokeri oli 15,9. En ymmärrä miksi sokeriarvo heittelee näin paljon. Otin myös verenpainelääkkeeni. Verenpaine illalla oli 165/105 pulssi 59.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti