tiistai 30. marraskuuta 2021

TI 30.11.2021 Tänään on ollut lepopäivä

 

Nukuin viime yönä huonosti. Olin valveilla yön aikana kaksi tuntia. Univajetta jäi. Aamulla kello 7.50 verensokeri oli 7.2. Verenpaine 139/99 ja pulssi 63. Paino 109.3 kg. Verensokerin odotan loppuviikosta olevan alle 7.0. Verenpaine laskee, mutta alapaine on edelleen liian korkea. Pulssin arvo osoittaa, että en ole palautunut eilisestä harjoituksesta. Painoni ei putoa. Painon pudotus on vaikea laji. Otin diabetes-lääkkeeni ja verenpainelääkkeeni sekä nesteenpoistoläkkeeni.


Painon pudotus on vaikea laji. Paljon on neuvonantajia asiassa. Tässä Valitut Palat 42 vinkkiä nopeaan ja helppoon painonpudotukseen

https://www.rd.fi/terveys-ja-hyvinvointi/42-vinkki%C3%A4-nopeaan-ja-helppoon-painonpudotukseen


Tässä Ilta-Sanomien ohje

Näin onnistut laihdutuksessa – 22 parasta vinkkiä!

https://www.is.fi/terveys/art-2000000369013.html


Auttaako ateriarytmi tai iltasyömisen lopettaminen? Kysyimme teiltä hyviä laihdutusvinkkejä. Näin te vastasitte.

https://www.terve.fi/artikkelit/lukijat-kertovat-tama-laihdutusvinkki-toimii


Lounaaksi söin kello 11.30 kermaperunoita ja lohta sekä raastetta ja punajuurisalaattia. Juomaksi vichyä. Laitoin insuliinipiikin kello 14.05. Olen tänään ollut hieman väsynyt. Olen siivonnut kämpässäni ja laittanut joulua.


Kello 14.30 kävin kävelemässä n. 2 km kävelylenkin. Oli kylmä viima ja pakkasta – 11 C. Join kahvia ja söin juustovoileivän. Kello 16 tunsin itseni väsyneeksi ja menin levähtämään. Heräsin kelle 17.10 ja tunsin itseni uudeksi mieheksi. Univajeeni tuli paikattua. Kello 17.15 söin päivälliseksi kermaperunoita ja lohta sekä juustoleivä ja juomaksi rasvatonta maitoa.


Kello 18.00 otin diabeteslääkkeeni (2 kpl). Kello 18.30 otin kolesterolilääkkeeni ja eurahasen toimintaan vaikuttavan lääkkeen. Kello 19.00 otin verenpainelääkkeeni. Veren sokeri kello 19.15 oli 12.8. Verenpaine kello 19.30 oli 142/99 pulssi 63. Veren sokeri on edelleen liian korkea. Elimistö ei toimi niin kuin pitäisi. Verenpaine ja pulssi osoittavat, että en ole vieläkäänn palautunut eilisestä kahden tnnnin kuntosaliharjoituksesta. Huonosti nukuttu yö on vaikuttanut koko päivän minun toimintaani. Hyvä uni on äärettömän tärkeä asia.


Hyvä uni löytyy rutiineista ja nukkumisympäristöstä

https://sydan.fi/artikkeli/hyva-uni-loytyy-rutiineista-ja-nukkumisymparistosta/

Hyvä uni on terveyden ja jaksamisen kannalta tärkeää. Unen aikana aivot elpyvät, keho palautuu ja mieli virkistyy. Hyvä uni huolehtii myös vastustuskyvystä, sokeri- ja kolesteroliaineenvaihdunnasta sekä tukee painonhallintaa.


Palauttava uni

https://mieli.fi/vahvista-mielenterveyttasi/mielenterveys-ja-arjen-taidot/palauttava-uni/

Uni ja syvä lepo lataavat kehon ja mielen voimavarat. Unen aikana elimistö palautuu rasituksesta, hermoston toiminta tasapainottuu ja vastustuskyky vahvistuu. Ihminen tarvitsee noin 7-9 tuntia unta joka yö, ja myös unen laadulla on merkitystä.


Vieraskynä: Miksi hyvä uni on tärkeää?

https://apteq.fi/artikkeli/vieraskyna-miksi-hyva-uni-on-tarkeaa/


UNI JA PALAUTUMINEN

https://www.ttl.fi/tyontekija/uni-ja-palautuminen/


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti