tiistai 23. marraskuuta 2021

TI 23.11.2021 Korkea verenpaine huolenaiheena

 


Hei


Viime yönä heräsin vain kerran. Menin nukkumaan jo puoli kymmenen aikaan illalla. Aamulla verensokeriarvo aamulla 9.5. Verensokeriarvon laskeminen johtu mielestäni siitä, että otin toisenkin verenpainetta alentavan tabletin eilen. Verensokeriarvo laskee nopeasti. Nyt on otettava selvää onko sokeriarvojen nopea lasku terveydellisesti vaarallista.

Paino on 109.0. Verenpaine 172/113 pulssi 63. Päässäni tunnen verenpaineen vaikutuksen. Minusta tuntuu, että tilannetta helpottaa se, että olen istuvassa tai seisovassa asennossa. En voi lisätä verenpainelääkkeeni määrää kuin tilapäisesti. Tilanne on haastava.

On todennäköistä, että joudun pitämään tauon oikeustaistelussani eli pidän tauon Erkki Ahon blogin kirjoittamisessa. Minun on vältettävä stressiä aiheuttavia asioita. Vähennän Facebookin käyttöä.


Valmistin ja söin tavanomaisen terveellisen aamupalani. Minä odotan, että verenpaineeni laskee jotta voin lähteä kuntosalille.

Verenpaine on laskenut 159/119 ja pulssi 60. Olen huolissani diastoolisesta verenpaineestani. Alapaine eli diastolinen verenpaine kertoo, millainen verenpaine on sydämen lepovaiheen aikana. Lukema kuvaa ison verenkierron suurten valtimoiden matalimman paineen tason diastolessa eli sydämen lepovaiheessa. Diastolen aikana sydämeen virtaa verta, jonka sydän pumppaa eteenpäin supistumisvaiheessa.

Verenpainetaso on tyydyttävä välillä 130–139/85–89 ja koholla, kun paine on 140/90 tai enemmän. Isompi luku on systolinen eli yläpaine, joka ilmoittaa valtimon sisällä olevan paineen sydämen supistuksen aikana. Pienempi luku on diastolinen eli alapaine. Se ilmoittaa paineen sydämen lepovaiheen aikana.


Kävin kuntosalilla tekemässä 2 tunnin kestävyystreenin. Nyt olo tuntuu paremmalta kuin pitkiin aikoihin. Unohdin aamulla ottaa diabeteslääkkeeni ja otin sen nyt lounaan yhteydessä. Lounaaksi söin hernekeittoa, ruisleipää juuston kera sekä ruokajuomana rasvatonta maitoa.


Verensokeri päivällä 9.8. Laitoin insuliinipistoksen kello 14.30. Nyt pistoksen laittaminen sujuu rutiinilla. Ei mitään ongelmia.


Päivälliseksi söin hernekeittoa, ruisleivänpalan juustolla ja juomana rasvaton maito. Otin ruokailun yhteydessä kolesterolilääkkeeni.

Verensokerin arvo illalla 12.7. Otin diabeteslääkkeeni. Verenpaineeni illalla 192/116 pulssi 63. Otin verenpainelääkkeeni. Verenpaineeni on niin korkea että nyt on pikaisesti löydettävä ratkaisu asiaan.


23.11.2021 klo 20.04


Terveisin Erkki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti