lauantai 1. tammikuuta 2022

LA 01.01. 2022 Hyvää Uutta Vuotta 2022!

 

Uusi vuosi Kalajoella alkaa pienessä – 6 asteen melkein selkeässä pakkassäässä. Tuuli on pohjoisesta 6 metriä sekunnissa ja se saa pakkasen tuntumaan – 12 C:selta.

Uusi vuosi on valitettavasti vaihtumassa koronavirustartuntojen osalta synkissä tunnelmissa. Vs. ylilääkäri Mervi Manninen kertoo tiedotteessaan tämänhetkisestä tilanteesta sekä terveydenhuollon kuormittumisesta pandemian johdosta. Kalajoella on aihetta myös kiittää kuntalaisia aktiivisesta rokotuskiinnostuksesta sekä rajoitusten tunnollisesta noudattamisesta.

Eristyksessä ja karanteenissa yhteensä 150 henkilöä. Vuoden vaihtumista odottaa tänä iltana Kalajoella kaikkiaan noin 60 henkilöä koronaeristyksessä ja noin 90 henkilöä altistuskaranteenissa. Tässä joukossa on myös muista kunnista Kalajoelle joulun ja uuden vuoden viettoon tulleita, joiden lomasuunnitelmat ovat kariutuneet tartuntojen tai altistumisten vuoksi. Loppuvuoden koronatartuntapiikki on ollut koko muun Suomen tapaan selvästi korkeampi kuin aikaisemmat tartuntaryppäät pandemian aikana.

Rajoita kohtaamiset lähipiiriin. Emme ole huolissamme eristyksessä ja karanteenissa olevista henkilöistä, vaikka luvut ovat suuret. He ovat lieväoireisia ja pääosin hyvässä kunnossa taudista huolimatta. Koronavirusta on tällä hetkellä vaikea välttää, sillä tartuntoja saadaan ehdottomasti eniten lähipiiristä, sukulaisilta, ystäviltä ja oman perheen jäseniltä. Siksi olisikin tärkeämpää, että taas joulun pyhien vieton jälkeen jaksettaisiin viettää hetki aikaa vain oman välittömän lähipiirin kanssa. Muiden ystävien tapaamista olisi syytä siirtää tuonnemmaksi tai käyttää vaihtoehtoisia yhteydenpitokeinoja, jotta epidemia olisi mahdollista saada hallintaan.


Minä heräsin hyvin nukutun yön jälkeen jo kello 4 jälkeen. Kuntopyöräilin 10 minuuttia ja suoritin 15 minuutin aamujumpan. Mittasin veren sokerin. Tulos oli 7.4. Hieman koholla ja johtuu eilisestä sokerisesta mehusta. Painoni oli 109.3. Liikuntaa ei ole ollut tarpeeksi. Siksi paino ei putoa. Valmistin ja söin aamupalan. Menin uudestaan nukkumaan.


Katselin Yle Areenasta Kekkossarjan 2. osan

Jakso 2: Uusia ystäviä

https://areena.yle.fi/1-4254821

Jatkosodan aikana Urho Kekkonen tekee ulkopoliittisen kääntymyksen. Kekkonen pyrkii valtaan ja saavuttaa päämääränsä 1956, kun hänet valitaan presidentiksi. Jari Tervon dokumenttisarja.


Kuntopyöräilin 10 minuuttia. Otin diabetes-lääkkeeni, verenpainelääkkeeni ja nesteenpoistolääkkeeni.


Katsoin Yle Areenasta Iskelmä-Suomi 3.jakso. Katsoin tämän jakson jo toiseen kertaan, koska siihen liittyy niin paljon muistoja.

Jakso 3: Syvä kuin meri

https://areena.yle.fi/1-1800120

3/10. Suomalaisen tangon voittokulku alkoi sodasta. 1960-luvulla iski tangohulluus. Kärjen ja Monosen tangot olivat vastavoima pitkätukkapopille. Kansa sai luvan tulla lähelle. Romaneille tango avasi ovet iskelmään.

    Kuntopyöräilin 30 minuuttia katsoessani Iskelmä-Suomea.

Sain Facebookilta tiedon 27 julkaisuasi ja yksi kommentti on roskapostia koskevien normiemme vastainen . Nyt kaikkiaan 73 julkaisuani on facebookin yhteisösääntöjen vastaisia. Tämä ei voi olla totta. Siksi ryhdyn asian vaatimiin toimenpiteisiin.

Tein asiasta rikostutkintapyynnön keskusrikospoliisille.


Kävin n. 2kilometrin kävelylenkillä. Söin välipalaksi 2 klementiiniä, banaanin, pähkinöitä ja vettä sekä kaksi leipää juustolla.

Kello 15.00 insuliinipistos. Katsoin televisiosta Tour de Skie-hiihtoja.


C TDS Oberstdorf, Saksa


Naiset, sprintti (p)


1. Natalia Neprjajeva RUS

2. Johanna Hagström SWE

3. Johanna Matintalo FIN

4. Anamarija Lampic SLO

5. Mathilde Myhrvold NOR

6. Tatiana Sorina RUS

7. Greta Laurent ITA

8. Nadine Fähndrich SUI

9. Ane A. Stenseth NOR

10. Kerttu Niskanen FIN

11. Anne Kyllönen FIN

13. Krista Pärmäkoski FIN


MC TDS Oberstdorf, Saksa


Miehet, sprintti (p)


1. Johannes H. Kläbo NOR

2. Erik Valnes NOR

3. Pål Golberg NOR

4. Even Northug NOR

5. Calle Halfvarsson SWE

6. Francesco De Fabiani ITA

7. Aleksandr Bolshunov RUS

8. Jovian Hediger SUI

9. Harald Ö. Amundsen NOR

10. Michal Novak CZE

14. Lauri Vuorinen FIN

16. Ville Ahonen FIN

20. Iivo Niskanen FIN

41. Perttu Hyvärinen FIN

56. Remi Lindholm FINLue presidentti Niinistön uuden­vuoden­puhe sanasta sanaan https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008512533.html


Tasavallan presidentin uudenvuodenpuhe 2022

https://areena.yle.fi/1-50969776

Analyysi:Viittaako Niinistö kiiruhtamisen ajalla Nato-jäsenyyden hakemiseen? - Kissinger-sitaatin kautta Putin vertautuu Hitleriin

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/fc0b4b95-a97f-40c4-b8de-1e384472ef0aKello 16.00 påivälliseksi söin maksalaatikkoa, perunalaatikkoa, lanttulaatikkkoa. Karjalanpiirakka. Ruokajuomana maitoa ja piimä.


Katsoin Yle Areenasta Kekkossarjan jakson 3


Jakso 3 Suomalainen paradoksi

https://areena.yle.fi/1-4254826

Presidentti Kekkosen alkutaival vallan huipulla ei ole helppo. Vuoden 1958 yöpakkaset ovat vakava kriisi. Kekkonen kamppailee kilpailijoitaan vastaan ja voittaa. Jari Tervon dokumenttisarja.


Ohjelmaa katsoessani kuntopyöräilin 10 minuttia. Katsoin Kekkossarjan 4.jakson.


Jakso 4: Pelin herra

https://areena.yle.fi/1-4254824?autoplay=true

Kekkonen kesyttää häntä vastustaneet sosiaalidemokraatit. Kekkonen saa ulkopolitiikalleen tunnustusta ja luo suhteita niin politiikassa kuin yksityiselämässään. Jari Tervon dokumenttisarja.


Ohjelmaa katsoessani kuntopyöräilin 10 minuuttia.


Mittasin veren sokerin. Tlos oli 12.3. Otin iltalääkkeeni – diabetes-lääkkeeni, kolesterolilääkkeeni, verenpainelääkkeeni sekä eturauhasen toimintaan vaikuttavan lääkkeeni.


Katsoin Yle Areenasta Iskelmä-Suomen 4. jakson


Jakso 4: Kaupungin valot

https://areena.yle.fi/1-1806160

    4/10. Maaseutuhenkisen kaihon rinnalla iskelmä-Suomessa soi myös kaupungin syke. Se kuuluu Erik Lindströmin ja Rauno Lehtisen musiikissa sekä Lailan, Carolan ja muiden 1950 - 70-luvun tyylittelijöiden tulkinnoissaEi kommentteja:

Lähetä kommentti