sunnuntai 2. tammikuuta 2022

SU 02.01.2022 Villasukat lämmittää

Sain tänään villasukat lahjaksi. KIITOS!

Heräsin neljä aikaan aamulla. Laitoin ionisaattorin päälle jotta huoneilma puhdstuu. Tein jalkahoion jalkaraspilla. Laitoin pesuvatiin lämmintä vettä ja siihen jalkasuolaa. Tein jalkakylvyn Rasvasin jalkani Dermosil Carbamide jalkarasvalla ja Dermosil kantapäärasvalla. Samalla tein akupainelua tietämiin akupisteisiin. Tein myös jalkahieronnan ja sormijumpan ja käsihieronnan. Aikaa operaation kului melkein tunti. Jalkojen hieronta on siksi tärkeää, koska minulla on huono laskimoverenkierto vasemmassa jalassa.


Seuraavaksi kuntopyöräilin 10 minuuttia. Samalla katsoin televisiosta teksti-tv:n uutiset. Uutisten mukaan suolistosairaudet ovat yleistyneet. Syynä on kaupungistuminen. Rohkenen olla syystä eri mieltä. Mielestäni aisa johtuu ruokatottumusten muutoksesta eli on siirrytty prosessoituun ruokaan terveellisestä puhtaasta prosessoimattomasta ruuasta. Onko tämä kaupungistumista? Ranskasta oli tullut EU:n puheenjohtajamaa. Mielestäni on syytä varautua siihen, että voi tulla yllättäviä ehdotuksia EU:n kehittämiseksi ja liittovaltion edistämiseksi sekä yhteisenvelan lisäämiseksi. EU on luokittelemassa ydinvoiman ja maakaasun vihreäksi energialähteeksi. Näin korpistakin saadaan valkoinen.


Seuraavaksi suoritin 15 minuutin aamujumpan. Juppaan sisältyi myös kasvo- ja silmäjumppa. Punnitsin itseni. Paino oli pysynyt ennallaan. Energiankulutusta on lisättävä ja ruokailua vähennettävä. Mittasin veren sokerin. Tulos oli 7,3. Tavoite on 5-7.

Valmistin ja söin aamupalan. Aamupalalla juomana olivat vihreä tee, johon laitoin hunajaa ja sitruunaa, lasi vettä ja lasi gefilus-piimää. Paistettu kananmuna, tomaatteja hapankaalta. Leivän päällä valkosipulin kynsi paloiteltuna,  Hapankaali on terveellistä, sillä se sisältää vain vähän energiaa, mutta runsaasti C-vitamiinia, entsyymejä ja B12-vitamiinia. Sadassa grammassa hapankaalia on jo lähes puolet päivittäisestä C-vitamiinitarpeesta


Hapankaali on suolistolle hyödyllistä terveysruokaa

https://yhteishyva.fi/ruoka-ja-reseptit/hapankaali-on-suolistolle-hyodyllista-terveysruoka/6V0rXY3pNnRFxfoVV2zT7c

Popsi, popsi paprikaa: se on oikea C-vitamiinipommi ja pitää flunssan loitolla. Tiesitkö, että paprika tekee ihmeitä myös iholle?

https://www.kodinkuvalehti.fi/artikkeli/voi-hyvin/terveys/paprika-uskomaton-terveyspommi-peittoaa-jopa-appelsiinin

Keltaisessa paprikassa on jopa viisi kertaa enemmän C-vitamiinia kuin appelsiinissa. C-vitamiini on tuttu ase taistelussa flunssaa vastaan, ja se voi tulehdusten lisäksi pitää loitolla jopa syöpää ja sydänsairauksia.

Paprika sisältää myös muita tärkeitä ravintoaineita kuten foolihappoa, B- ja E-vitamiinia sekä karoteenia, A-vitamiinin esiastetta. A-vitamiinia on eniten punaisessa paprikassa.


Valkosipulin terveysvaikutukset

https://www.valkosipuli.fi/terveys/


Punajuuren terveysvaikutukset

https://www.etlehti.fi/artikkeli/terveys/punajuuri-tekee-hyvaa-terveydelle-tiesitko-nama-vaikutukset


Menin uudestaan nukkumaan kello 06.20. Heräsin kello 8.30 ja suoritin aamutoimet. Otin aamulääkkeeni. Pesin tukkani Erittäin hienolla suomalaisella shampoolla. Ajoin partaani. Parranajon jälkeen Nivea partapalsamia. Pesun jälkeen Rexona rollonia kainaloon. Vaihdan joka päivä puhtaat alusvaatteet ja sukat.


Vapaudu negatiivisuudesta

https://www.youtube.com/watch?v=C7Lsg-FRs7I&t=1278s


Mittasin verenpaineeni

138/87 pulssi 44

129/85 pulssi 50

133/81 pulssi 59

130/86 pulssi 48

136/91 pulssi 47

keskiarvot 131/86 pulssi 49.6


Olen puolittanut verenpainelääkkeeni puoleen ja verenpaine on alentunut. Meditaatiolla on verenpaineen laskuun merkittävä rooli.


Katsoin facebookin. 630 facebookkaverillani ei näyttänyt olevan mitään sellaista sanottavaa, mikä olisi minun mielestäni ollut inspiraation arvoista. Katsoin Keskipohjanmaa-lehden uutiset. Ei mitään uutta auringon alla. Iltalehdessä oli video ja uutinen venäläisestä bussista, josta oli jarrut pettäneet

Video kuin Speed-elokuvasta – bussin jarrut pettivät Venäjällä

https://www.iltalehti.fi/iltvuutiset/a/f98002a4-a115-47e0-b8e6-d6a1a79c402e


Armi Aavikko kuoli 20 vuotta sitten. Tapasin Armi Aavikon vuonna 1978 ollessan Joensuun Sokoksen apulaistavaratalopäällikkö, kun oli SOK:n liikkeenjohdollisessa tavaratalokoulutuksessa. Muistikuvat hänestä oli erittäin positiiviset.

Armi Aavikon kuolemasta 20 vuotta – löytyi kotoaan Dannyn antama turkki päällään

https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/81092425-8585-46cc-a2f0-49b802ff972e

Erkin kommentti: Ennen minä kunnioitin Dannyä ja hänen toimintaansa. Nyt en voi sanoa niin.


Iltasanomissa oli uutinen Itä-Ukrainan tilanteesta. Minä en ymmärrä miksi Venäjä käy sotaa Ukrainassa. Minäkin olen saanut sähköpostiviestejä ja puhelinsoittoja tuolta alueelta. Hätä kansalaisilla on suuri.

Tällaista on siviilien elämä Itä-Ukrainassa – tulitusta joka yö kuulevalta Olgalta sydäntä­särkevä viesti

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008512848.html


Helsingin Sanomista en löytänyt mitään minun uutisskynnyksen ylittävää uutista. Yle:n uutisissa oli uutinen lakoista.

Laajat lakot metsäjätti UPM:n tehtailla alkoivat: taustalla raju riita työehdoista – pääluottamusmies: "Voi tulla pitkäkin lakko"

https://yle.fi/uutiset/3-12255376

Erkin kommentti: Mielestäni lakot on vanhanaikainen ja kallis toimintapa. Lakot on lailla kiellettävä. On tehtävä toimiva systeemi, mikä ei aiheuta taloudellisia vahinkoja eikä kohdistu syyttömiin.


Kävin kävelylenkillä ja samalla kaupassa. Huomenna saan eläkkeeni. Tänään ostin viimeisillä kolikoillani valkosipulin kynsiä, keltaista ja punaista paprikaa, inkiväärihapankaalta, punajuuria ja banaania. Pakkasta ulkona oli n. - 11 C.

Kello 11.20 lounaaksi söin maksalaatikkoa, lanttulaatikkoa, punajuuria, tomaattia. Lisäksi karjalanpiirakka Birkalan savulohisalaatin kera. Ruokajuomana gefilus-piimää.

Probiootit ovat hyviä bakteereita. Jos niitä on paljon elimistössä, pahoille ei jää tilaa mellastaa. Mutta voiko vastustus­kykyä ostaa?
https://www.hyvaterveys.fi/artikkeli/terveys/probiootit_hyotya_vai_huijausta


Katsoin Yle Areenasta Kekkossarjan 5.osa

Jakso 5: Vaaralliset vuodet

https://areena.yle.fi/1-4254827

Lastenkutsut kokoavat Tamminiemeen nuorta älymystöä, jonka Kekkonen syleilee hiljaiseksi. Tsekkoslovakian miehitys saa Kekkosenkin masentumaan ja pelkäämään. Jari Tervon dokumenttisarja.


Kuntopyöräilin 10 minuuttia. Pesin pyykkiä ja samalla katsoin Yle Areenasta Kekkossarjan 6. jakson. Kuntopyöräilin samanaikaisesti 10 minuuttia


Jakso 6: Urho I Suuri

https://areena.yle.fi/1-4254825?autoplay=true

Kekkonen on valtansa huipulla 75-vuotiaana. Suomessa kukaan ei kyseenalaista Kekkosen valtaa. Tämän suuruuden huipentuma on Helsingissä järjestetty ETY-kokous. Jari Tervon dokumenttisarja.


Söin välipalaksi porkkanan, banaanin ja punaviinimarjoja.


Kävin n. 2 kilometrin kävelylenkillä. Insuliinipistos kello 15.40. Katselin läpi pääuutismediat. Presidentti Niinistön puhetta on analysoitu ympäri maailman. Näkemykseni on se, että presidentti Niinistö haluaa Suomen Naton jäseneksi ennen virkakautensa loppua ja sopiva ajankohta voisi olla tämän vuoden kevät.


Olen kiinalaisessa horoskoopissa Tiikeri. Vuosi 2022 on Tiikerin vuosi. Tiikeri-ihmiset ovat herkkiä ja taipuvaisia syvälliseen ajatteluun. He kykenevät tarvittaessa suureen myötätuntoisuuteen. He saattavat olla myös äärimmäisen äkkipikaisia ja itsekkäitä. Muut ihmiset kunnioittavat heitä suuresti, vaikka joskus he joutuvatkin ristiriitaan vanhempien tai johtavissa asemissa olevien ihmisten kanssa. He ovat toisinaan sangen päättämättömiä, mikä saattaa johtaa puutteellisiin ja hätäisiin ratkaisuihin tai sitten pätevämpi ratkaisu löytyy liian myöhään. Tiikerit ovat myös rauhattomia ja joskus jääräpäisiä. He ovat epäluuloisia, mutta rohkeita ja voimakkaita. Tiikeri-ihmiset tulevat parhaiten toimeen Hevosten, Lohikäärmeiden ja Koirien kanssa.


Tiikeri


Nyt tulee sinun vuotesi. Loistava aika rakentaa ihanteellista elämääsi – vaurautta asioissa, harmonisia suhteita, yltäkylläisyyttä ja vaurautta.

Kaikki suunnitelmasi voidaan toteuttaa, kiinteistöjen ostaminen, asiakirjakysymysten ratkaiseminen ja uusien tulonlähteiden avaaminen ovat mahdollisia. Mutta kuten härät – mahdollisuudet avautuvat vain tämän merkin ahkerille edustajille.

Ole varovainen niiden suoruuden ja jonkinasteisen jäykkyyden kanssa, mieti enemmän ennen kuin sanot jotain, varsinkin jos se on kritiikkiä tai kiistanalainen tuomio.


Televisiossa ei ollut mitään mielenkiintoista ohjelmaa ja siksi päädyin katsomaan Yle Areenan Kekkossarjan 7.osan


Jakso 7: Unia Kainuusta

Vanhenevan Kekkosen ote vallasta alkaa herpaantua ja Mauno Koivisto nousee haastajaksi. Terveyden pettämistä ei enää voi peittää ja Kekkonen luopuu virasta. Jari Tervon dokumenttisarja.

Jätin päivällisen väliin ja korvasin sen vihreällä teellä sekä karjalan piirakalla ja Birkalan savulohisalaatilla. On rajoitettava ruokailun määrää jotta paino lähtee putoamaan.

Illalla mittasin veren sokerin 9.9. Tavoite on alle 10 joten voin olla tyytyväinen.

Kello 19.40 otin iltalääkkeeni , diabetes-lääkkeeni, kolesterolilääkkeeni, verenpainelääkkeeni ja eturauhasentoimintaan vaikuttavan lääkkeeni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti