sunnuntai 23. tammikuuta 2022

SU 23.01.2022 Aluevaalit oli Perussuomalaisten protesti

 


Heräsin aamulla 5 aikaan. Tein normaalit aamurutiinit. Punnitsin itseni. Vaaka näytti lukemia 107.1 kg. Mittasin veren sokerin. Tulos oli 6.4. Paino on laskusuunnassa ja veriarvo on tavoitteen mukainen. Tein jalkahoidon ja jalkakyllvyn. Suoritin akupainelun ja pää- ja jalkahieronnan. Suoritin 15 minuutin aamujumpan. Valmistin ja söin tukevan aamupalan. Otin D-vitamiinin.


Minä huomaan, että sellaiset asiat, jotka ovat minulle itselleni ovat päivän selviä, niin en osaa kertoa niitä muille niin, että he ymmärtäisivät mistä on kysymys. Näin kävi eilisen blogikirjoitukseni kanssa, kun kehuin ja ylisitin Kokkolan Tiikereiden valmentajan Mikko Keskisipilän toimintaa. SM-liigassa pelaamiseen tarvitaan motivoitunut ja osaava joukko ihmisiä. Otteluiden järjestämiseen tarvitaan henkilöitä muun muassa lipunmyyntiin, salin kunnostamiseen, verkon laittamiseen, järjestyksen pitämiseen, mahdollisesti ravintolatoiminnan järjestämiseen, kuuluttajan hankkimiseen ja pistetaulun hoitamiseen, rajavalvojat, lattian moppaajat, järjestyksenvalvojat jne. Ottelun jälkeen sali on järjestettävä ennalleen eli siivottava. Luonnolllisesti ensin on varattava sali ja neuvoteltava salivuokrat. Tuomareille on maksettava tuomaripalkkiot ja matkat. Ottelusta on tiedotettava mainostamalla ottelua. Tarvitaan todella paljon vapaaehtoisia ja motivoituneita sekä osaavia henkilöitä.

Vierasotteluiden kohdalla on järjestettävä pelaajien majoitukset ja matkat sekä ruokailut.

Valmentajien toiminta on ryhmätyötä ja yhteistyötä pelaajien kanssa. He muodostavat joukkueen. Valmentajille maksetaan palkkaa työstään. Valmentajat muodostavat joukkueen sillä rahalla mikä on käytettävissä pelaajahankintaan. Kokkolan Tiikereiden budjetti on SM-liigan pienimpiä ellei pienin. Kokkolan Tiikerit joutuvat tästä syystä hankkimaan pelaajat läheltä, koska ulkomaalaisiin pelaajiin ei ole varaa. Tästä syystä esim. Kokkolan Tiikereiden joukkue koostuu nuorista pelaajista, joiden keskimitta on lyhyempi kuin kilpailevien joukkueiden. Pelaajille maksetaan palkkaa ja heille on järjestettävä ruokailut, majoitukset ja harjoitukset. Pelaajat ovat ammattilaisia sillä he harjoittelevat kaksi kertaa päivässä. Valmentajien on suunniteltava sellainen pelityyli ja -tapa, jolla joukkue voi menestyä. Siksi Kokkolan Tiikerit pelaa nopeaa siirtopeliä jotta voidaan ohittaa vastustajan pitkä torjunta. Kokkolan Tiikereiden peli perustuu hyvään vastaanottoon ja vaikeisiin aloitussyöttöihin. Tätä pelitapaa harjoitellaan kaksi kertaa päivässä joka viikko. Valmentajan on suunniteltava sellaiset harjoitukset ja harjoitteet jotta pelaajat ovat valmiita ja motivointuneita toteuttamaan ne kaksi kertaa päivässä. Harjoitus tekee mestarin. Kokkolan Tiikereiden pelaajat ovat taitavia ja noudattavat omaa pelityyliään. Kokkolan Tiikeireiden valmentajan Mikko Keskisipilän johtamistyyli on vertaansa vailla. Johtamistapa on kannustava ja mahdollistaa osallistuvan johtamistavan eli pelaajien kanssa yhdessä päätetään miten toimitaan. Tämä tulee selkeästi esille myös ottelun aikalisien aikaan valmentaja Mikko Keskisipilän toiminnassa. Hän osaa kannustaa ja motivoida pelaajia. Joukkueen johtaminen ei ole autoritääristä vaan kannustavaa ja yhdessä päättämistä. Siksi joukkuehenki Kokkolan Tiikereiden joukkueessa on vertaansa vailla.

SM-liigassa pelaaminen on myös bisneksen pyörittämistä ja palkkojen maksua, joista on maksettava vero. Valitettavasti korona on vienyt lentopalloilussakin maksavan yleisön pois otteluista ja se vaikeuttaa seurojen toimintaa. Seuran johdon ja taustavoimien on hankittava urheiluseuralle tuloja esimerkiksi myymällä mainoksia yrityksille pelaajien asuihin ja ottelun mainostauluihin, ohjelmalehtisiin jne. Otteluiden pääsylipput tulot on tärkeä tulonlähde.

Haluan tuoda esille sen, että Mikko Keskisipilä on vertaansa vailla oleva valmentaja Suomessa. On äärettömän tärkeää, että Kokkollan Tiikereiden toiminta turvataan kaikin mahdollisin keinoin mm. suuren yleisön ja yritysten tuella. Mikko Keskisipilän kokemusta, tietoa ja taitoa tulee arvostaa ja antaa hänelle mahdollisuudet pitää koko alueemme lippua korkealla, vaikka taloudelliset resurssit ovat pienet ja haastavat. Harjoitus tekee mestarin ja oikea oma pelitapa tuo tulosta. Mikko Keskisipilän kokemuksella, tiedolla ja taidolla olevaa valmentajaa Suomesta ei toista löydy.


Menin uudestaan nukkumaan ja heräsin 10 aikaan. Otin aamulääkkeet ja valmistauduin kuntosalille lähtöön. Kävin tekemässä 2 tunnin kuntosalitreenin.

Kello 13.30 söin lounaaksi kebabkermaperunoita ja ruokajuomana maito. Jälkiruuaksi banaani, Otin vasta nyt nesteenpoistolääkkeen jotta se ei haittaisi kuntosaliharjoittelua.


Katsoin facebooki, Keskipohjanmaan, Iltalehden, Iltasanomien, Helsingin Sanomien sekä Yle Uutisten uutisannin. Olipa köyhä uutisanti.

Insuliinipistos kello 14.25.

Kävin noin 2 kmn kävelylenkillä. Join kupillisen kahvia ja söin voileivän juustolla ja paprikalla maustettuna. Söin aroniamarjasoppaa.


Taleban-valtuus­kunta lensi Norjaan suomalaisen Jetfliten luksus­vuokra­koneella

https://www.hs.fi/talous/art-2000008559968.html


Ahvenanmaata kehotettiin heräämään Venäjän uhkaan – Maarian­haminalaiset kertovat HS:lle, millaista on asua aivan Venäjän konsulaatin vieressä

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000008553517.html


MOT Hanoi-Kauhajoki, meno -paluu

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2012/01/11/mot-hanoi-kauhajoki-meno-paluu


Youtube tarjoaa minulle


The Power Of Love - Celine Dion | Wedding Dance Online | First Dance Choreography | Romantic

https://www.youtube.com/watch?v=AS35dp03Q8E


Ryhmä Oinosen sotapolku Ilomantsista Karhumäkeen 1941- Group Oinonen in the Continuation War 1941

https://www.youtube.com/watch?v=eXRK3vLUedY


Söin välipalaksi veriappelsiinin ja mandariinin. Ryhdyin katsomaan Suomen cupin naisten leppuottelua Kuusamon Pölkky ja Kangasala. Jäkimmäisessä joukkuessa pelaa monta Suomen maanjoukkueen pelaajaa ja Kuusamon joukkue muodostuu ulkolaisista pelaajista. Kuusamo voitti ensimmäisen erän numeroin 25-18.

Kello 18.15 mittasin veren sokerin. Tulos 8.3. Kuusamo voitti toisen erän 25-21.

Otin iltalääkkeet kello 18.40 – diabetes-lääke, kolesterolilääke, verenpainelääkkeeni ja eturauhasen toimintaan vaikuttava lääke. Kolmannen erän voitti Kangasala numeroin 25-16. Kuusamo voitti neljännen erän numeroin 25-15 ja koko ottelun numeroin 3-1.


Kello 19.50 kuntopyöräilin 10 minuuttia.


Seuraan aluevaalien tuloslaskentaan. Minä ennustin, että koko maan äänestysprosentti on 48.6 %. Paikajaoen ennustin Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella seuraavasti:

keskusta 27, kokoomuksen vaaliliitto 15, ps 10 paikkaa, vasemmisto 9, sdp 9 ja vihreät 9.


Kun ääniä on laskettu 53 % kello 20.58, niin tilanne on seuraava keskusta 35, kokoomus + kristilliset 14, ps 7, vasemmisto 9, sdp 10 ja vihreät 4. Näyttää siltä, että keskusta voittaa enemmän kuin olen ennustanut ja PS häviää hiukan enemmän kuin olen ennustanut, vihreiden osalta vaalit ovat olleet katastrofi.


Pohjois-Pohjanmaan äänestysprosentti on vain 48.1%. Kalajoen äänestysprosentti 49.7 %. Koko Suomen äänestysprosentti oli 47,5 %. Se oli huonompi kuin ennustin.


Kun äänistä on laskettu 90 % niin paikkajako Pohjois-Pohjanmaan alueella on seuraava: keskusta 33, kokoomus+kristill. 14, sdp 9, ps 8, vasemmisto 8, vihr. 5 , VKK 1, Liike Nyt 1.


Kalajoelta tulee valituksi keskustan Miika Heikkilä ja Vasemmistoliiton Katja Tuliniemi. Alavieskan kunnanjohtaja Kari Pentti valittiin.


Äänistä on laskettu nyt kello 23.09 99 %.

https://www.iltalehti.fi/aluevaalit-2022/tulospalvelu#/19

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti