perjantai 21. tammikuuta 2022

PE 21.01.2022 I have a dream, …....

 


Heräsin aamulla kello 6.30 hyvin nukutun yön jälkeen. Punnitsin itseni. Vaaka näytti numeroita 107.2. Mittasin veren sokerin. Tulos oli 6.3. Tein jalkakylvyn, akupainelun, jalkojen ja pään hieronnan. Jumppasin 15 minuuttia ja kuntopyöräilin 10 minuuttia.

Söin tukevan ja terveellisen aamupalan. Mittasin verenpaineeni.

Terapeuttinen meditaatio - Tunteen muuttaminen positiiviseksi

https://www.youtube.com/watch?v=C7Lsg-FRs7I&t=835s

140/91 pulssi 61

137/89 pulssi 61

133/85 pulssi 62

133/84 pulssi 63

129/83 pulssi 62

keskiarvot 134/86 pulssi 62


Katsoin facebookin, Keskipohjanmaan, Iltalehden, Iltasanomien, Helsingin sanomien sekä Ylen nettisivut.


Tällaisia ovat yli 200 miljoonan ”tulevaisuuden sote-keskukset”, josta saat pian palvelusi

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b02a94b5-5c93-46a4-90c7-28841340b612


Kuvat Putinin kohupalatsista julki – tältä miljardihuvilassa näyttää

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/08cb69d6-40bd-4e63-8454-f1c86eaa403c


Suomelle iso ryöstö futsalin EM-debyytissä – nipisti pisteen Italialta

https://www.iltalehti.fi/muutlajit/a/c0c7e21d-70f3-4382-b8ea-51127b64ad56

Erkin kommentti: Katsoin illalla TV2:lta tuo ottelua. TV1 näytti vaalitenttiä ja minä en jaksanut kiinnostua turhanpäiväisestä jankutuksesta ja höpinöistä sekä päälle puhumisesta. Oli todella epmielyttävää katsoa riiteleviä poliitikkoja. Siksi vaihdon kanavaa ja keskityin seuraamaan tasokasta futsal-ottelua.


Maailman kuuluisimmat hotellit - ja syyt, miksi ne tunnetaan

https://www.iltalehti.fi/matkajutut/a/0c2505c0-083e-4421-8cb6-30b9b1991db4


Kaksi venäläislaivaa ajanut jo useita päiviä edes takaisin Öölannin rannikkoa

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/7cb138a7-0948-4a38-9f9d-52c061a28db8


Kahdentuhannen fosforitonnin pommi

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000008541616.html


Afganistanissa pieleen meni vain kaikki

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008438507.html


Kaloja varten tehdään lähes kilometrin mittainen ohitus­uoma yhdellä Suomen suurimmista padoista – ”Ei tällaista ole ennen tehty, ei Suomessa eikä maailmalla”

https://www.hs.fi/talous/art-2000008553118.html


Suomen kyberturvallisuudelle tärkeä nettikaapeli piti vetää merenpohjaan, mutta yhtäkkiä Venäjä vetäytyi hankkeesta – mitä oikein tapahtui?

https://yle.fi/uutiset/3-12268002


Otin D-vitamiinin ja aamulääkkeet – diabeteslääkkeen ja verenpainelääkkeen. Valmistauduin kuntosalille lähtöön. En ole pitkään aikaan voinut käydä kuntosalilla. Nesteenpoistolääkkeen otan kuntosalilla käynnin jälkeen jotta kuntosalilla olisi helpompi tehdä harjoitukset ilman keskeytysiä.

Kuntosalitreeni kesti 1 tunnin 20 minuuttia. Oli todella hieno tunne päästä pitkästä aikaa kuntosalille. Sinne oli hankittu uusia laitteita. Usskon, että kevään aikana kuntosalista tulee minun toinen kotini. Tavoitteenani on pudottaa painoa reilusti toukokuun loppuun mennessä. Otin nesteenpoistoläkkeeni.

Kävin suihkussa. Rasvasin jalkani. Vaihdoin alusvaatteet. Söin välipalaksi mandariinin.


Kello 12.00 söin lounaaksi hernekeittoa ja lihapullia. Ruisleipää juustolla sekä ruokajuomana pimää.


Kannatti kysyä! Säätiö antoi vaalirahaa kaikille pyytäjille: Tehtävä työtä ruotsinkielisten terveyspalveluiden puolesta

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/politiikka/kannatti-kysya-saatio-antoi-vaalirahaa-kaikille-pyytajille-tehtava-tyota-ruotsinkielisten-terveyspalveluiden-puolesta/?shared=1207710-1b219efc-500&utm_source=emaileri&utm_medium=email&utm_campaign=Kannatti+kysya%21+Saatio+antoi+vaalirahaa+kaikille+pyytajille*+Tehtava+tyota+ruotsinkielisten+terveyspalveluiden+puolesta&utm_term=Kannatti+kysya%21+Saatio+antoi+vaalirahaa+kaikille+pyytajille*+Tehtava+tyota+ruotsinkielisten+terveyspalveluiden+puolesta*+*Lue+lisaa*&utm_content=u-4178764-75924155-2245433-9


Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra kirjoittaa


Torstai-illan Ylen suuressa vaalikeskustelussa päästiin viimein puhumaan edes vähän taloudesta eli sotepalveluiden rahoittamisesta. Tentin juontaja Annika Damström aloitti vahvasti ja vaati alussa puheenjohtajia kertomaan rahoituksesta – mistä otetaan rahat.


Kuten moni on pannut somessa merkille, tähän ei kyennyt kuin perussuomalaiset. Kaikki muut tehostivat, panostivat, satsasivat ja lisäsivät. Mikäli nämä toimenpiteet olisivat mahdollisia ja niillä jotakin oikeasti säästyisi, me emme olisi tällaisessa kurjimuksessa jakamassa niukkuutta.


Perussuomalaiset esitti yksiselitteisesti, että sote tarvitsee rahaa, ja että tuota rahaa voidaan ilman velanottoa kehysten sisällä saada ainoastaan leikkaamalla toissijaisesta. Perussuomalaisten tärkeysjärjestys eli suomalainen ensin on tässä ohjaava periaate.


Kasvun tukeminen ja työllisyyden nostaminen ovat ehdottoman tärkeitä, mutta ilman menojen välillä tapahtuvaa muutosta sote tulee entisestään vain heikkenemään. On välttämätöntä leikata jostakin. Se, mistä me leikkaisimme, on selvää. Olen viime viikkojen aikana hyvin harvoin päässyt puhumaan maahanmuutosta, kehitysavusta tai liian ”kunnianhimoisista” ilmastotoimista. Ne kuulemma eivät kuulu aluevaaleihin. Mitä ihmettä! On välttämätöntä puhua allokaatiosta – siitä, mihin rahaa pannaan – jos puhumme sotesta.


Eilisessä tentissä nostin esille kehitysavun, johon menee lähes 1,3 miljardia joka vuosi. Alijäämästä, siis velaksi. Yhdellä miljardilla taas olisi mahdollista saada 20 000 soteammattilaista vuodeksi!

Toissapäivän tentissä sain lyhyesti mainittua ilmastopolitiikasta tehtävistä säästöistä, joita käsittelin tuumaustunnilla tarkemmin viikko sitten. Mikäli valtavasti kasvaneita päästökauppatuloja kanavoitaisiin suomalaiseen soteen, esimerkiksi italialaisten energiaköyhyyden ratkaisun sijaan, saisimme soten ja pelastustoimen rahoitusvajeeseen helpotusta.

Maahanmuuton valtaviin kustannuksiin en edes ole päässyt. Taloudellisesti haitallista maahanmuuttoa (kehitysmaista) merkittävästi rajoittamalla säästäisimme valtavasti veronmaksajan euroja. Ulkomaalaistaustaiset ovat yliedustettuja soten palveluiden ja tulonsiirtojen saajina.


Valitettavasti tentin kuluessa toimittajan ote tästä soten tärkeimmästä kysymyksestä eli rahasta kirposi. Pian puheenjohtajat olivat jokailtaisessa moodissaan, jossa he vain luettelevat erilaisia kohteita ja vaadittavia parannuksia, jotka kaikki maksavat. Toimittaja ei enää vaatinut kertomaan, mistä rahat otetaan.


Esimerkiksi pääministeri Sanna Marin, muutamien muiden ohella, on korostanut ilta toisensa jälkeen omalääkärijärjestelmää. Kyllä, se olisi monelta kantilta katsoen hyvä uudistus. Mutta kyseessä on malli, ja malli itsessään ei hoida eikä paranna. Suomessa nimenomaan on ollut käytössä omalääkärijärjestelmä, juuri tuolla nimellä, mutta siltä vedettiin enemmän tai vähemmän pohja pois liiallisella säästämisellä ja tehostamisella. Mikäli omalääkärillä on valtava määrä potilaita, ei kyseessä ole enää hyvä malli. Omalääkärimalli ei siis ratkaisisi yhtään mitään – vaan soteen eli vaikkapa tähän malliin osoitettava rahoitus.


Sama koskee ennaltaehkäisyä. Totta kai varsinkin jokainen kuntapoliitikko tietää, että monissa ongelmissa ennaltaehkäisy tulee lopulta edullisemmaksi. Mutta kun juuri siitä on leikattu, on tehostettu ja säästetty, vaikeutettu ennaltaehkäisyä. Suunta on kaikilla sektoreilla päinvastoin kohti kalliimpia palveluita, erikoissairaanhoitoa, sitä, että ihmisistä ei saada koppia riittävän ajoissa. Miten ihmeessä ennaltaehkäisyyn tämän uudistuksen myötä olisi enemmän rahaa? Ei hallintouudistus tee tätä temppua.


Miljardiluokan satsauksia vaaditaan myös mielenterveyspalveluihin, lastensuojeluun, vanhustenhoitoon, hoitoon pääsyyn ja perusterveydenhuollon saatavuuteen. Mistä rahat?


Alueilla voidaan tehdä parannuksia ja korjaamisia, mutta nämä ovat aivan mitättömiä, jos samaan aikaan ei lisätä resursseja. Puheenjohtajien vaatimuksille ei siis ole taloudellista selkänojaa. Lupaukset ovat tyhjiä.

Uudistus ei itsessään korjaa mitään – varsinkaan kun edes sen käynnistys- ja muutoskustannuksiin ei ole varattu riittävästi rahaa. Se, voidaanko alueilla tehdä hyviä muutoksia esimerkiksi hoitoprosesseihin ja käytäntöihin, ei riipu hallintouudistuksesta, vaan siitä, että tekemässä olisi oikeita ihmisiä, siis hyviä johtajia, innokkaita uudistajia – niitä, joiden suurin motivaattori ei ole oman byrokratian kasvattaminen vaan tehokkaat palvelut ja veronmaksajan etu. Julkishallintoa ja terveydenhuoltoa voidaan tehostaa. Ongelma on siinä, että tämä uudistus ei anna siihen itsessään mitään välineitä. Kaikki jää taas alueilla toimivien varaan, poliittisten luottamushenkilöiden, virkakunnan, lääkärien.


Edellä kuvaamani ongelma koskee yhtä lailla vasemmistoa ja oikeistoa. Vaalien ylivoimainen ennakkosuosikki kokoomus on näistä asioista ihan yhtä hiljaa kuin punavihreät. Jopa enemmän hiljaa.

Nimittäin kaikki tietävät, että vasemmalla halutaan nostaa veroja. Eilisessä paneelissakin nämä puolueet sen auliisti myönsivät. Suomalaisen työssäkäyvän punaista huutava kokonaisveroaste pitäisi näiden puolueiden mielestä olla vielä korkeampi. Rahaa julkiseen talouteen, valtio päättämään, pois ihmisen oma vastuu. Sossuvaltiossa on ihmisen hyvä olla, ne ajattelevat.


Mutta kokoomus - mitä se aikoo, jotta sen esittämät veronalennukset JA palveluiden parannukset saadaan kuitattua? Tästä ei ole kuultu mitään. Puheenjohtaja Orpo esittää aivan samanlaisia parannuksia soteen kuin muutkin, terapiatakuusta pelastustoimen resursseihin. Mutta kokoomus ei kerro mitään siitä, mistä rahat otetaan. Perussuomalaisten esitykset eivät kokoomukselle kelpaa. Tämä on tullut monta kertaa selväksi, sillä niin maailmanparantamiseen kuin ilmastokurjistamiseenkin on vain rahaa kokoomuksen mielestä löydyttävä. Kuitenkaan sen esittämät työllisyystoimet (etuusleikkaukset, halpamaahanmuutto ym.), kannustaminen tai pelkkä kasvu eivät riitä – tai eivät lopulta edes vaikuttaisi oikeaan suuntaan. Ei niistä tule sellaisia summia, että niillä voitaisiin kattaa veronalennukset ja palveluiden parantamiset. Varsinkin kun kasvumme tulee taas pian olemaan äärimmäisen nihkeää.

Koko aluevaalien ja tämän uudistuksen suurin ongelma kilpistyy edellä kuvattuun rahasta puhumisen sivuuttamiseen. On demokratian irvikuva, että äänestäjiä jälleen kerran niin kovasti höynäytetään.

Miten voi olla taas niin, että populistipuolueeksi haukuttu on ainoa, joka puhuu tästä oleellisesta asiasta ja tarjoaa ratkaisuja?


Essayah: Hallitus jätti soten rahoituksen rempalleen

https://www.kd.fi/2022/01/21/essayah-hallitus-jatti-soten-rahoituksen-rempalleen/


Söin välipalaksi banaanin.


Youtube tarjosi minulle seuraavaa


Beetroot Will Wake Up The Sleeping Dragon .. You Will Be Amazed

https://www.youtube.com/watch?v=Yrwdw-s_-Nk


Kävin n. 2 km:n kävelylenkin. Join lasillisen mustaviinimarjamehua, kupillisen kahvia ja kaksi sämpylävoileipää,


Katsokaa mikä meteli alkaa, kun Riikka Purra esittää miten perussuomalaiset rahoittaisivat parempia terveyspalveluja. https://www.facebook.com/watch?v=948386015805288


Mitä tapahtui? Olympiamitalisti ampui ohi 12 kertaa – Mari Eder paras suomalainen

https://www.iltalehti.fi/talviurheilu/a/eeb2620f-cb59-4d13-9987-bdc434e5a3e5


Putin ja Niinistö kävivät ”pitkän ja perusteellisen” puhelinkeskustelun, Niinistö esitti vakavan huolensa

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008556317.html

Erkin kommentti: Kaikesta huolimatta tasavallan presidentti Sauli Niinistö on mielestäni hoitanut tehtävänsä pääosin kiitettävästi. Ei voi välttyä vaikutelmalta, että Niinistö pyrkii viemään Suomen Naton jäseneksi reilusti ennen virkakautensa päättymistä.


Tapaaminen loppui lyhyeen, Blinken: Edistystä voidaan saada vain vastavuoroisuuden kautta – Yle seurasi Yhdysvaltain ja Venäjän ulkoministerien kohtaamista

https://yle.fi/uutiset/3-12280350


I have on a dream, että Suomi on oikeusvaltio jonain päivänä


Long before Hip-Hop was fighting against societal injustice with rhetoric, Martin Luther King Jr. dropped the blueprint: more than half a century

https://www.facebook.com/watch?v=464467691758321


Söin välipalaksi mandariinin ja kiwi-hedelmän. Mittasin veren sokerin kello 17.50. Tulos 8.3.


Otin iltalääkkeeni kello 18.00 diabetes-lääke, kolesterolilääkkeeni, verenpainelääkkeeni, eturauhasen toimintaan vaikuttavan lääkkeeni.


Tänään on joku yrittänyt soittaa minulle kahdesti yksityisestä puhelinnumerosta. Ensimmäisen soiton aikana olin kuntosalilla ja toisen soiton aikana olin kotona suihkussa. Ajattelen, että jos asia on tärkeä niin olisi voinut laittaa tekstiviestin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti