tiistai 25. tammikuuta 2022

TI 25.01.2022 Blogisivuillani on runsaasti kävijöitä – eilen 2734

 

Heräsin jo neljän aikaan. Punnitsin itseni. Vaaka näytti numeroita 107.5 kg. Mittasin veren sokerin. Tulos oli 6.7. Tein jalkakylvyn ja jalkahieronnan. Tein päähieronnan ja akupainelun. Jumppasin 15 minuuttia ja ajoin kuntopyörällä 10 minuuttia, Katsoin blogisivujeni kävijämäärän. Eilen se oli 2734 käyntiä.


Sulle valehdellaan!

https://www.facebook.com/watch?v=1083189081865813


Tein fb-kavereilleni viestin.


Hyvät FB-kaverit blogivuillani oli eilen 2734 käyntiä.


Minulla on oma blogisivusto, jossa kerron kuinka olen joutunut Suomessa lähes 27 vuoden mittaisen Suomen valtion kidutusrikoksen kohteeksi syyttömänä. Suomessa ei ole mahdollista saada oikeutta. Näistä asioista kerron Erkki Ahon blogi-sivulla.

Minä sairatuin eturauhassyöpään, mikä OYKS;n analyysin mukaan oli levinnyt ympäri kehoa. Minä voitin syövän.

Minä olen sairastanut korkeaa verenpainetta. Nyt olen voittanut tuon taudin.

Minä sairastuin diabetekseen ja nyt pyrin kaikin keinoin voittamaan tuon taudin.

Minä olen pudottanut painoani jo noin 9 kiloa ja pudotan painoani vielä toukokuun loppuun mennessä 7 kiloa liikunnan ja terveellisen ruoan avulla. Terveellinen ruoka on proseisoimatonta ruokaa mikä on ystävällistä vatsalle ja suolistolle. Minä kerron mikä on terveellistä ruokaa ja miksi se on terveellistä. Minä kerroin miten verenpainetta voidaan pudottaa lääkityksen ja meditaation avulla. Minä kerron päähieronnan ja akupainelun hyödyistä. Näitä asioita voit seurata kalajoki-blogisivuillani. Eilen sivuillani kävi 2734 kävijää. Liikunta on paras lääke. Tervellisen elämän avulla saat elämällesi jatkoaikaa, Facebook ei hyväksy blogisivujeni jakamista Facebookissa, koska se katsoo niiden olevan yhteisösääntöjensä vastaisia. Siksi en voi jakaa sivujani facebookissa. Blogisvuillani on jo n. 7.5 miljoonaa käyntiä.


Menin uudestaan nukkumaan ja heräsin 9 jälkeen. Mittasin verenpaineeni.

Terapeuttinen meditaatio - Tunteen muuttaminen positiiviseksi

https://www.youtube.com/watch?v=C7Lsg-FRs7I&t=613s

146/87 pulssi 58

144/88 pulssi 59

144/90 pulssi 59

140/87 pulssi 57

140/87 pulssi 58

keskiarvot 142.8/87.8 pulssi 58.2

Kunto on alkanut parantua kun pulssilukemat laskevat. Verenpaineen osalta mittauksessa näkyy nesteenpoistolääkkeen vaikutus. Minä olen ollut epäsäännöllistä nesteenpoistolääkkeen ottamisessa.

Otin diabetes-lääkkeeni ja verenpainelääkkeeni. Otan nesteenpoistolääkkeeni vasta sen jälkeen kun olen käynyt kuntosalilla. Tämä sen vuoksi ettei tarvitse kuntosalilla juosta yhtenään edestakaisin vessaan. Söin klementiinin ja lähdin kuntosalille. Toinen mahdollisuus hiukan verenpaineen kohoamiseen on liian myöhällä illalla tehty kuntopyöräharjoittelu.


Kävin tekemässä 2 tunnin ja 10 minuutin kuntosalitreenin. Söin välipalaksi banaanin. Tein hiushoidon ja kävin suihkussa. Rasvasin jalkani. Otin nesteenpoistolääkkeen. Valmistin lounaaksi ruiskaurapuuroa keittämällä. Laitoin siihen chiansiemeniä, karpalojauhetta ja pulmupuolukoita. Juomaksi join vettä ja piimää. Ruisleivällä juustoa.

Rukiin kuitu parantaa vatsan toimintaa. Kuitu hidastaa mahalaukun tyhjenemistä ja lisää siten kylläisyyden tunnetta sekä helpottaa painonhallintaa. Suolessa kuitu helpottaa ruokamassan liikkumista, ehkäisee ummetusta ja hoitaa suolen bakteerikantaa. Lisäksi se sitoo joitakin haitallisia yhdisteitä.

Rukiin on todettu vähentävän sydän- ja verisuonitautien riskiä. Kuitu alentaa veren kolesterolipitoisuuksia estämällä ruuasta saatavan kolesterolin imeytymistä.

Rukiin syönti helpottaa painonhallintaa. Hitaasti imeytyvä, kuituinen hiilihydraatti pitää verensokerin pitkään tasaisena. Tuore suomalaistutkimus havaitsi rukiin vaikuttavan myös suoraan kylläisyyden tunnetta lisääviin aineenvaihduntatuotteisiin.

Ruisleivällä on myönteisiä vaikutuksia insuliiniaineenvaihduntaan, mikä ehkäisee tyypin 2 diabeteksen kehittymistä.

Mitä hyvää rukiissa?

  • ravintokuidut

  • B- ja E-vitamiinit

  • kivennäisaineet

  • kasvisterolit

  • lignaanit

  • fenoliset hapot

    1. Kaura alentaa kolesterolia

Kaura sisältää vesiliukoista ravintokuitua eli beetaglukaania, joka alentaa tutkitusti kolesterolia. Beetaglukaanista ja vedestä muodostuu suolistossa geeliä, joka estää huonoa LDL-kolesterolia imeytymästä elimistöön.

Geeli sitoo ohutsuolessa itseensä myös sappihappoja, joiden yksi rakennusaine on kolesteroli. Muodostaakseen sappihappoja maksa joutuu käyttämään elimistössä jo olevaa kolesterolia. Näin kehon kokonaiskolesteroli laskee.

2. Kaura ehkäisee sydän- ja verisuonisairauksia

Korkea kolesterolitaso altistaa sydän- ja verisuonisairauksille. Niitä voi ehkäistä syömällä kauraa, joka laskee kolesterolia.

3. Kaura pitää nälkää ja tasoittaa verensokeria

Joskus kaikki viljat luokitellaan virheellisesti huonoiksi hiilihydraateiksi, jotka turvottavat eivätkä pidä nälkää.

Kaura on kuitenkin pitkäketjuinen hiilihydraatti. Se vapauttaa energiaa hitaasti ja tasaisesti. Tuhti puurolautasellinen pitää hyvin nälkää, eikä verensokeri pomppaa ja romahda pian aterian jälkeen.

4. Kaura voi ehkäistä lihomista

Alustavat tutkimukset viittaavat siihen, että kaura voi ehkäistä lihomista. Hiiritutkimuksissa on huomattu, että beetaglukaania syöneet hiiret eivät lihoneet herkästi, vaikka niille olisi syötetty rasvaista ravintoa.

Kauran lihomista ehkäisevä vaikutus voi perustua myös verensokeriin ja kylläisyyteen. Kaura vapauttaa energiaa tasaisesti, jolloin napostelun ja ahmimisen tarve vähentyy.

5. Kaura hellii vatsaa

Kaura sopii usein niille, joiden vatsa ei siedä ruista tai vehnää. Kuitupitoinen kaura pitää vatsan toiminnassa, jolloin turvotus, ummetus ja ilmavaivat helpottavat.

7. Kaura voi ehkäistä suolistosyöpää

Maailman syöpätutkimussäätiö WCRF arvioi, että jopa 40 prosenttia suolistosyövistä voitaisiin ehkäistä terveellisellä ruokavaliolla. Suolistoystävällinen ruokavalio sisältää runsaasti kuituja. Kasvisten lisäksi näitä on juuri kaurassa.

Kaura kannattaa nauttia mahdollisimman käsittelemättömässä muodossa. Aloita aamusi puurolla tai ripottele kaurahiutaleita jugurttiin tai mehukeittoon.

8. Kaura hoitaa aivoja

Suolistoflooran yhteys aivotoimintaan on ymmärretty vasta viime vuosina. Suoliston toiminta näyttää olevan yhteydessä aivojen välittäjäaineisiin, jotka säätelevät mielialaa.

Tutkijoiden mukaan kaikki, mikä on hyväksi suolistolle, on hyväksi aivoille. Kaura on erinomainen esimerkki tällaisesta ruoasta.

9. Kaurassa on runsaasti ravinteita

Kaura on ravitsemuksellisesti hyvä ruoka-aine. Siinä on tasapainoisesti hyviä hiilihydraatteja, pehmeää rasvaa ja proteiinia. Kaurassa on myös B- ja E-vitamiineja, kalsiumia magnesiumia, seleeniä, sinkkiä ja rautaa.

Chian siementen terveysvaikutukset:

1. Chian siemenet sisältävät hurjasti ravinteita, mutta vain vähän kaloreita

Chian siemenet ovat Salvia Hispanica kasvin pieniä mustia siemeniä. Kasvi on alunperin kotoisin Etelä-Amerikasta, jossa se oli aikoinaan Atsteekkien ja Mayojen tärkeä ravinnonlähde. Chiaa arvostettiin sen ominaisuudesta tarjota pitkäkestoista energiaa, sana chia tarkoittaakin Mayojen kielellä voimaa. Yksi 28 gramman annos chian siemeniä sisältää hurjat 11 g kuituja, 4 g proteiinia ja 9 g rasvaa, josta 5 grammaa Omega-3 rasvahappoja. Lisäksi chia on loistava magnesiumin, mangaanin, kalsiumin, fosforin, sinkin ja B-vitamiinien lähde.

2. Ne sisältävät runsaasti antioksidantteja

Chian siemenet sisältävät runsaasti antioksidantteja, jotka suojelevat siementen rasvoja härskiintymästä. Antioksidantit suojaavat myös solujamme vapailta radikaaleilta, jotka tekevät tuhoa soluissa aiheuttaen vakavia sairauksia.

3. Lähes kaikki siementen hiilihydraatit ovat kuituja

Yli 90% chian hiilihydraateista on kuituja, jotka eivät imeydy elimistöön. Kuidut eivät nosta verensokeria, eikä elimistön tarvitse tuottaa insuliinia sen imeytymistä varten, joten sitä ei voida laskea normaaliksi hiilihydraatiksi. Kuidut ovat loistavaa ravintoa suoliston hyville bakteereille, jotka ovat taas elintärkeitä terveyden kannalta. Chian siemenet sisältävät kuituja noin 40% painostaan, tämä tekee niistä yhden maailman parhaista kuidun lähteistä.

4. Chia sisältää runsaasti hyvälaatuista proteiinia

Siemenet sisältävät proteiinia noin 20% painostaan. Se onkin yksi kasvikunnan parhaista proteiininlähteistä. Korkean proteiinin saannin on havaittu tutkimuksissa hillitsevän parhaiten ruokahalua ja yösyömistä. Proteiini on myös huomattavasti parhaiten painonpudotusta tukeva makroravinne.

5. Korkean kuitu- ja proteiinipitoisuuden takia se on loistava ruoka painonhallintaan

Kuidut imevät hurjasti vettä ja laajentuvat mahalaukussa, tämä lisää kylläisyyttä ja hidastaa ruoan imeytymistä. Useat tutkimukset ovat osoittaneet, että lisääntynyt kuidun saanti on yhteydessä matalampaan kehonpainoon. Chian proteiinit taas hillitsevät tehokkaasti ylensyöntiä.

6. Chian siemenet sisältävät runsaasti omega-3 rasvahappoja

Itseasiassa chian siemenet sisältävät enemmän omega-3 rasvahappoja kuin lohi. Tutkimusten mukaan chian siemenet lisäävät veren ALA ja EPA-pitoisuutta, mutta ei DHA:n. Saadaksesi kehosi ja aivojesi kipeästi tarvitsevaa DHA:ta, täytyy siis syödä rasvaista kalaa tai DHA:ta sisältäviä lisäravinteita.

7. Chian siemenet saattavat laskea riskiä sairastua sydänsairauksiin ja diabetekseen

Korkeasta kuitu-, proteiini- ja omega-3 pitoisuudesta johtuen chian siementen nauttiminen parantaa metabolista terveyttä.

8. Ne sisältävät runsaasti useita luustolle tärkeitä ravinteita

Chian siemenet sisältävät runsaasti kalsiumia, fosforia, magnesiumia ja proteiinia, jotka ovat tärkeitä luuston terveydelle. Siemenet sisältävät kalsiumia enemmän kuin suurin osa maitotuotteista, joten ne ovat erinomaista ravintoa ihmisille, jotka eivät käytä maitotuotteita.

9. Diabeetikot voivat saada merkittävää apua chian siemenistä

Parhaimmat tulokset chian siementen käytöstä ovat saaneet 2-tyypin diabeteksesta kärsivät potilaat. Torontossa tehdyn tutkimuksen mukaan diabetespotilaiden verenpaine laski 3-6 mm/Hg  ja tulehdusarvoa mittaava CRP laski jopa 40% chian siemeniä nauttineilla potilailla. Kontrolliryhmän arvoissa ei havaittu merkittäviä muutoksia.


Karpalolla on monia terveysvaikutuksia, esimerkiksi nämä:


1. Se hidastaa ikääntymistä

Karpalossa on runsaasti kversetiini-nimistä flavonolia. Se estää solujen hapettumista, vähentää tulehduksia ja voi auttaa suojautumaan esimerkiksi ikärappeumalta. Kversetiini saattaa myös hillitä allergisia reaktioita.

2. Se auttaa vaihdevuosissa ja ehkäisee syöpää

Karpalossa on lignaaneja eli kasviestrogeenejä lähes puolet enemmän kuin muissa luonnonmarjoissa. Kasviestrogeenit voivat ehkäistä hormoniperäisten syöpien, kuten rintasyövän, kehittymistä ja lievittää esimerkiksi vaihdevuosioireita.

3. Se pelastaa pissavaivoilta

Karpalon tunnetuin terveyskyky on ehkäistä virtsatietulehduksia. Teho perustunee karpalon sisältämiin polyfenoleihin, jotka voivat tuhota bakteereja ja estää kiinnittymistä limakalvojen soluihin.

4. Se hellii sydäntä

Karpaloiden ja muiden kotimaisten marjojen säännöllinen popsiminen auttaa ehkäisemään sydän- ja verisuonitauteja. Pari kourallista marjoja päivässä voi laskea verenpainetta, lisätä hyvän HDL-kolesterolin määrää ja parantaa verihiutaleiden toimintaa.

5. Se on kevyttä ravintoa

Karpalo sisältää runsaasti tärkeitä ravintoaineita mutta vain vähän energiaa. Karpalossa on A-vitamiinin esiastetta beetakaroteenia, E-vitamiinia, rautaa, flavonoideja ja muita fenolisia yhdisteitä, kuten tanniineja, sekä jonkin verran C-vitamiinia. Siemenissä on elimistölle välttämättömiä omega-3- ja omega-6-rasvahappoja.


Puolukan terveysvaikutukset: Hyväksi sydämelle

Vitamiini- ja kivennäisainepitoisuudessa moni marja rynnistää puolukan ohi. Puolukka sisältää erityisesti C- ja E-vitamiinia sekä mangaania ja kuitua. Lisäksi puolukassa on runsaasti kaliumia suhteessa natriumiin, minkä vuoksi sen suositeltavaa syötävää erityisesti niille, joiden verenpaine on koholla.

Erilaisten polyfenolisten yhdisteiden määrässä puolukka on kuitenkin yliveto. Polyfenoliset aineet ovat kasvikunnan tuotteissa esiintyviä bioaktiivisia aineita. Runsaasti polyfenoleita sisältävän ruokavalion on todettu vähentävän muun muassa sydän- ja verisuonisairauksia sekä syöpään sairastumisen riskiä. Puolukan fenoliset yhdisteet ehkäisevät esimerkiksi virtsatietulehdusten uusiutumista.

Puolukan terveysvaikutuksia on tutkittu huomattavasti vähemmän kuin esimerkiksi mustikan, joten kaikista sen hyvää tekevistä vaikutuksista ei siis vielä tiedetä. Joidenkin tutkimusten mukaan puolukka saattaa ehkäistä tulehduksia sekä allergioita. Puolukka parantaa myös ruoansulatusvaivoja, ja sen sisältämät antioksidantit puolestaan suojaavat ikääntyviä soluja.

Puolukka on keventäjän kaveri

Puolukka sopii hyvin keventäjän ruokavalioon, sillä se sisältää muiden marjojen tapaan vai vähän energiaa, noin 49 kcal/100 g. Puolukan hyviin ominaisuuksiin kuuluu myös se, että se sisältää runsaasti erilaisia happoja, joiden ansiosta puolukat säilyvät hyvin ilman sokeria ja säilöntäaineita. Toisaalta nämä hapot myös saavat puolukan maistumaan happamalta, minkä vuoksi moni marjaa hieman vieroksuukin. Jos haluat nautiskella puolukasta ilman ylimääräistä sokerilisäystä, valitse puolukan rinnalle makea marja tai hedelmä.

Terveellisimmillään puolukka on tuoreena ja kokonaisena syötynä, mutta eivät pakastaminen, survominen tai keittäminenkään täysin tuhoa puolukan terveellisiä yhdisteitä. Keitä puolukoista puuroa, surauta smoothien joukkoon tai upota erilaisiin leivonnaisiin ja jälkiruokiin.


  1. Piimä sisältää luontaisesti maitohappobakteereita, sillä se valmistetaan maidosta maitohappobakteerien avulla hapattamalla. Piimään voidaan myös lisätä erilaisia maitohappobakteereja. Hapatettujen maitotuotteiden säännöllinen käyttö on terveyden kannalta hyödyllistä, vaikka aivan tarkalleen ei tiedetä, mihin terveysvaikutukset perustuvat. Hyötyjen arvellaan selittyvän ainakin osaksi sillä, että hapatetut maitotuotteet vaikuttavat myönteisesti suolistomikrobistoon ja suoliston terveyteen. Tutkimusten mukaan hapanmaitotuotteiden käyttö voi pienentää tyypin 2 diabeteksen, suolistosyövän ja rintasyövän riskiä. Se voi lisäksi vähentää elimistössä piilevää matala-asteista tulehdusta ja vaikuttaa myönteisesti painonhallintaan.

  2. Piimä ja muut hapanmaitovalmisteet voivat olla hyväksi sydämen terveydelle. Itä-Suomen yliopiston tutkimuksen mukaan mukaan runsaasti hapatettuja maitotuotteita käyttävillä miehillä oli pienempi sydäninfarktin riski kuin niitä vähän käyttävillä. Tutkittujen yleisimmin käyttämä hapanmaitotuote oli piimä. Infarktiriskiä pienentävä vaikutus havaittiin, kun hapanmaitotuotteiden käyttömäärä oli keskimäärin 4,5 desilitraa päivässä. Nykyisten ravitsemussuositusten mukaan nestemäisiä maitovalmisteita neuvotaan käyttämään 5–6 desilitraa päivittäin

  3. Vähärasvaiset ja rasvattomat maitotuotteet ovat tärkeä osa niin sanottua DASH-ruokavaliota, jota hyödynnetään kohonneen verenpaineen hallinnassa. Ruokavalio voi alentaa verenpainetta parhaimmillaan lähes yhtä tehokkaasti kuin verenpainelääkitys. Se näyttää olevan hyödyksi myös painonhallinnassa, tyypin 2 diabeteksen ehkäisyssä ja aivoterveyden edistämisessä. Maitotuotteiden lisäksi ruokavalioon kuuluu runsaasti kasviksia, marjoja ja hedelmiä sekä kuitupitoisia viljavalmisteita, kalaa, kasviöljyjä, pähkinöitä, siemeniä ja vaaleaa lihaa.


Insuliinipistos kello 14.40. Menin levähtämään. Kello 16.50 söin välipalaksi kiwi-hedelmän.

Kiivin hyödyt terveydelle

Tämä pieni hedelmä tarjoaa monia hyvinvointia lisääviä vaikutuksia, joista ollaan kuitenkin yleisesti melko tietämättömiä.

1. Siinä on runsaasti C-vitamiinia. C-vitamiini auttaa vahvistamaan vastustuskykyä ja estää ihmistä sairastumasta. Tämä on avuksi etenkin talvella, jolloin flunssat ja vilustumiset ovat yleinen vaiva.

  • Ensinnäkin C-vitamiini torjuu viruksia ja bakteereja, estäen niitä pääsemästä kehoon.

  • Lisäksi se pitää yllä hampaiden, luiden, kudosten ja verisuonten terveyttä.

2. Se on kyvykäs antioksidantti

Lisäksi kiivi tarjoaa runsaasti antioksidantteja, joten se torjuu vapaita radikaaleja sekä estää siten kehon ennenaikaista ikääntymistä.

Iho kärsii päivittäin auringon, ilmastotekijöiden ja saasteiden vuoksi. Kiivi pystyy uudistamaan soluja, ja se auttaa pitämään ihon nuorekkaana pidempään.

Jos haluat siis sanoa hyvästit ennenaikaisille rypyille, ala syödä enemmän kiiviä!

  • Lisäksi sillä on kyky toimia aurinkosuojana silmissä, estäen UV-säteiden aiheuttamaa vahinkoa.

  • Se vähentää riskiä saada silmänpohjan rappeuma, kaihi tai korkea verenpaine.

3. Se säätelee suoliston toimintaa

Tämä vaikutus on sen ansiota, että kiivissä on runsaasti kuitua. Se on siis loistavaa ruokaa ummetuksesta tai ilmavaivoista kärsiville.

  • Voit nauttia kiiviä tyhjään vatsaan (yksin tai muiden hedelmien kanssa), jotta voisit helpottaa ulostamista.

  • Se tekee ruoansulatuksesta sujuvampaa tehokkaiden entsyymiensä ansiosta. Yleisesti ottaen kiivi on ihanteellinen tuote silloin, kun ongelmana on vatsan turvotus tai huono ruoansulatus.

  • Valitse kiivi jälkiruoaksi, jos sinulla on ärtyvän suolen oireyhtymä.

4. Se muokkaa siluettia

Jos olet painonpudotukseen tähtäävällä dieetillä, kannattaa ehdottomasti hyödyntää kiiviä, sillä siinä on hyvin vähän kaloreita.

Jokaista 100 grammaa kohden kiiviä keho saa 69 kaloria.

Hedelmän maku myös vähentää halua syödä jotakin makeaa, ja sillä kiivi tyydyttää nälkää, se estää ruoanhimosta johtuvaa turhaa herkuttelua.

7. Se vähentää sydänsairauksia

Kiivillä on matala glykeeminen indeksi, joten se auttaa polttamaan kehon rasvaa nopeammin.

Näin se edistää verisuonten ja valtimoiden terveyttä sekä vähentää siten riskiä sydänsairauksista.

Kiivi säätelee kolesterolitasoja veressä ja vähentää diabeteksen riskiä, ja se myös estää verihyytymiä. Näistä hyödyistä voimme kiittää hedelmän sisältämää proteolyyttista happoa.


Katsoin facebookin, Keskipohjanmaan, Iltalehden, Iltasanomien, Helsingin sanomien ja Yle:n uutisannin. Facebook muistutti minua siitä milloin olen eronnut perussuomalaisesta puolueesta 7 vuotta sitten.. Erosin sen takia, että koin Oulun piirin johdon toiminnan epäoikeudenmukaiseksi ja todella ikäväksi ja sietämättömäksi toiminnaksi. Oulun piiri esti perussuomalaisten toiminnan Kalajoella ja siitä lähtien Kalajoella perussuomalaisten toiminta on ollut minimaalista, mutta eduskuntavaaleissa kyllä äänestetään perussuomalaisia.



ELY-keskus rahoitti Pohjois-Pohjanmaalle mittavia teollisuusinvestointeja, paikalliset yritykset rahansaajina, Junnikkalan uusi sahalaitos Ouluun sai eniten rahoitusta – Teollisuus sai selvästi enemmän avustuksia kuin ICT-ala

https://www.keskipohjanmaa.fi/uutinen/631205


Anu Vehviläinen ei hae jatkoa puhemiehenä - Vanhanen tekee paluun?

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/aa9d99fb-ed62-4a8a-864d-bd8e22408ba3


Yleltä vaaditaan Päivi Räsäsen haastattelun poistoa oikeudessa – johtaja antoi jyrkän vastauksen

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008562966.html

Erkin kommentti: Kyllä syyttäjillä on nyt pallo pahasti hukassa.


Syyttäjä vaatii Päivi Räsäselle 120:tä päiväsakkoa kiihottamisrikoksista – HS seurasi oikeudenkäyntiä hetki hetkeltä

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000008545023.html


Päivi Räsästä vastaan käydään oikeutta lausunnoista, joita poliisi ei pitänyt rikoksina – esitutkinta aloitettiin valtakunnansyyttäjän vaatimuksesta

https://yle.fi/uutiset/3-12285436


KHO näytti punaista valoa Finnpulpin sellu- ja biotuotetehtaalle

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000008565499.html


Ylen MOT: Potilasturvallisuus on vaarantunut Uudessa lasten­sairaalassa

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008563900.html


Kazakstan paineli selvään voittoon – näin Suomi voi vielä edetä jatkoon EM-kisoissa

https://www.is.fi/urheilu/art-2000008563950.html


EU-parlamentti nostaa Esko Ahon ja Paavo Lipposen esimerkeiksi eurooppalaisista poliitikoista, joita Venäjä ja Kiina ovat palkanneet edistämään etujaan

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008563513.html

Erkin kommentti: Kummallakaan herralla ei ole puhtaat jauhot pussissaan.


Useita ihmisiä epäillään laittomasta suden metsästyksestä Pohjois-Karjalassa – neljä vangittu

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000008564732.html

Erkin kommentti: En ymmärrä tällaisa toimintaa. Tämä on mahdollista vain Suomessa.


Suomi-talot tunnetaan maailmalla, mutta kotimaassa ne on unohdettu – sodanjälkeiset talopaketit olivat suuri vientimenestys

https://yle.fi/uutiset/3-12282666


Youtube tarjoaa minulle seuraavaa:


Työkkärin hullut päivät | Karpolla on asiaa

https://www.youtube.com/watch?v=qiw7CANests


Germany, Canada extends support to Ukraine amid tensions with Russia | World English News

https://www.youtube.com/watch?v=O3BhEonR3KQ


Video Haapavedestä 1956

https://www.youtube.com/watch?v=r5A61aHsFpM


Kello 18.30 söin välipalaksi veriappelsiinin. Veriappelsiini on superruokaa parhaimmillaan.

Mustikoilla, punakaalella ja veriappelsiinilla on yksi yhteinen tekijä, väriaine nimeltään antosyaniini. Ne eivät ole mitä tahansa väriaineita, vaan erittäin tehokkaita kehon puolustus- ja suojausmekanismeja.

Veriappelsiinin terveysvaikutuksista on kertonut American journal of Clinical Nutrition -lehti. Tutkimustulokset osoittavat, että antosyaniinien nauttiminen vähentää syöpään, sydänsairauksiin ja kakkostyypin diabetekseen sairastumisen vaaraa. Veriappelsiini on myös mitä mainioin vähäkalorinen välipala.

Tummanpunainen hedelmäliha toimii hyvin myös C-vitamiinin, kuidun ja kaliumin lähteenä.

1. Rutkasti C-vitamiinia

Päivän C-vitamiinit saat jo kahdesta appelsiinista – paitsi jos popsit makean Tarocco-veriappelsiinin. Niitä riittää yksi.

Taroccon C-vitamiinipitoisuus on korkeampi kuin minkään muun sitrushedelmän. Myös muut veri- ja puoliveriappelsiinit sisältävät rutkasti C-vitamiinia, jota elimistö tarvitsee esimerkiksi raudan imeytymiseen ja kollageenin muodostumiseen. Kollageeni on tärkeä esimerkiksi haavojen paranemiselle.

Appelsiineja saa syödä niin paljon kuin jaksaa, sillä yliannostuksen vaaraa ei ole. Ylimääräinen C-vitamiini poistuu elimistöstä luonnollista reittiä.

2. Kuituja lohkoista

Appelsiinitäysmehuissa voi olla yhtä paljon C-vitamiinia kuin itse appelsiinissa, mutta kun syöt hedelmän lohkoina, saat enemmän myös vatsaystävällisiä kuituja.

3. Lisää kalsiumia

Appelsiini saattaa myös olla maitoa karttavan suosikkihedelmä, sillä se sisältää yllättävän paljon kalsiumia. Yhdessä isossa appelsiinissa on lähes saman verran kalsiumia kuin desissä maitoa.

4. Hyvää tekevä punainen

Veriappelsiinit erotellaan puoli-, täys- ja tummaveriappelsiineiksi. Puoliveriappelsiinissa hedelmäliha on kokonaan tai osittain punaista mutta mehu keltaista. Tummimpien veriappelsiinien malto on lähes mustanpuhuvan violettia. Väri tulee appelsiinien sisältämästä lykopeenista ja antosyaanista. Ne ovat myös vahvoja antioksidantteja, jotka tutkimusten mukaan saattavat suojata sydän- ja verisuonisairauksilta sekä ehkäistä tulehdusta.


Kello 18.50 mittasin veren sokerin. Tulos 7.1. Olen tänään syönyt pulmupuolukkaa puuron kanssa. Pulmupuolukka on valmistettu pulmusokerin avulla. Se ei näy mittaustuloksessa. Todennäköisesti minä voin syödä pulmupuolukkaa, koska sokeriarvot ovat erittäin hyvät.


Otin iltalääkkeet kello 19.00 – diabetes-lääke, kolesterolilääke, verenpainelääke, eturauhasen toimintaan vaikuttava lääke.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti